Knepent tap i første kamp

Postet av Marius L. Larsen den 29. Okt 2022

(Porsanger 2 - 1 Tiller) LAKSELV KUNSTGRESS: Kvinnelaget nådde ikke opp til finnmarkingenes duellspill og tapte første kvalifiseringskamp til 1. divisjon.

Flott ramme rundt en toppkamp verdig. Dessverre ble det ingen jubelscener for trønderne.

Sammendrag

* Store Tiller-sjanser i første omgang
* To selvmål før pause
* Tapte duellene
* Broholms redusering kan være viktig

Kamprapport

Tiller startet kvalifiseringskampen positivt med et høyt press og flere gode kombinasjoner. I løpet av de første ti minuttene hadde gjestene to gode muligheter. Først et hjørnespark fra Mari Kristine Vik som Tiller ikke klarte å pirke i mål, og like etterpå skjøt Thale Hinsverk rett på keeper på umarkert vis fra 25 meter.

Etter et kvarter var det hjemmelaget som tok ledelsen. Et godt slått hjørnespark endte med ping-pong via tverrliggeren og i en Tiller-spiller og i mål.

Dagens hvitkledde spillere var både uheldig og udyktig i skuddforsøkene sine i minuttene som fulgte. Både Marie Methi og Andrea Sivertsen Broholm skjøt like utenfor, og da ble det straffet av hjemmelaget. I det 25. minutt doblet de ledelsen på en overgang i bakrom og en avslutning som gikk via en Tiller-spiller og i mål.

Men Tiller la seg ikke nedpå. De fortsatte å produsere sjanser på løpende bånd. Umiddelbart etter avspark ble Vilde Winge Kristiansen spilt lekkert gjennom og kom alene med keeper, men fikk en lang førstetouch og ballen trillet utenfor mål.

Ikke lenge etterpå snertet Methis langskudd tverrliggeren før Hinsverk skjøt nok en gang like utenfor. Omgangens siste gode mulighet - og Tillers åttende - var Hedda Stuedahl-Karlsens avslutning over fra kloss hold.

Broholms redusering kan bli viktig

Andre omgang inneholdt like mye Tiller-dominans. Hjemmelaget la seg bakpå og forsvarte med nebb og klør, og det hindret flyten i blåtrøyenes gjentatte angrep.

Tiller hadde ikke like mange store målsjanser etter sidebytte, men de få halvsjansene som kom på veien, ble skuslet bort i unøyaktige pasninger på siste tredjedel.

Hvittrøyene fortsatte uansett å presse på, og to minutter før full tid fikk de endelig betalt for arbeidet. Et herlig innlegg fra Gulstad ble stanget i mål av Broholm, og det ga en større gnist i bortelaget.

På overtid prøvde Tiller å utligne ved å sende mye folk i angrep, men det ville seg ikke i kaotiske situasjoner.

Kampen ebbet derfor ut i et 1-2-tap for Tiller - årets første nederlag i alle turneringer.

Neste helg er det derimot mulighet for revansje. Søndag 6. november kl.14.00 kommer elitelaget Grei på besøk i Tillers andre og siste kvalifiseringskamp.

Dersom Tiller vinner dette oppgjøret, blir det svært spennende i den siste runden mellom Grei og Porsanger helga etter.

Kanskje viser Broholms sene redusering seg å være særdeles viktig...

Alt å spille om neste søndag!

Tiller Idrettslag Fotball ønsker å takke Porsanger Idrettslag for en stor gjestfrihet i vår første helg i Finnmark noensinne. Vi ønsker "PIL-daman" lykke til videre.

Laget

Kaisa Øien Aune, Marie Schult Optun, Andrea Holm Aune, Mari Kristine Vik, Aiila Renander Bransfjell, Andrea Sivertsen Broholm, Marie Methi (k), Thale Hinsverk, Sandra Aardahl Gulstad, Vilde Winge Kristiansen, Hedda Stuedahl-Karlsen.

Bytter:
46' Bransfjell --> Vilde Bjørgård Kristiansen
46' Methi --> Synne Aunehaugen
61' Optun --> Andrea Buberg Sæteren
69' Winge Kristiansen --> Selma Saastad

Ubenyttet reserve: Marita Flataunet.