Sikret andreplassen i 3. divisjon

Postet av Marius L. Larsen den 18. Okt 2022

Kvinner-2 slo Strindheim og sikret andreplassen med én runde igjen, mens J13-2 klarte uavgjort mot Trond. Her er vår mandagsoppsummering.

Emma Kalvøy Bye (i midten) scoret to av tre mål mot Strindheim som sikret andreplassen i 3. divisjon. Helt til høyre kan vi skimte den første målscoreren, Ingeborg Nyberg Hansen.

De blåkledde fra Tillerbyen var klare for en heftig mandagskveld, årets siste kamp-mandag av høstsesongen, der G13-1 fikk det tøft borte mot Strindheim. Oliver Olden Myhre reduserte tidlig til 1-2, men det var vertskapet som til slutt gikk seirende av banen med sifrene 8-2.

Les kampfakta her

Samtidig var G13-3 på bortekamp mot Støren, og også her ble det målrikt, men jevnere. Tiller havnet tidlig under, men snudde kampen til 2-1 ved scoring av Mustafa Fadi Alhamoud og et selvmål. Støren tok tilbake ledelsen i andre omgang, men Tiller utlignet til 4-4 takket være mål fra Aksel Martinius Dahl og Mohammed Adem Hamo.

Dessverre for gjestene så var det Støren som scoret vinnermålet helt på tampen.

På TOBB Arena Sør tok J13-2 imot Trond. Gultrøyene ledet 1-0 halvveis, men så snudde Tiller kampen. Mål fra Silja Andersen Nordgård og Karina Garg sørget for en blå 2-1-ledelse, men fire minutter før slutt kom utligningen og kampen endte dermed 2-2.

Solid framover og bakover

Mandagens siste duell var mellom kvinner-2 og Strindheim i førstnevntes siste hjemmekamp i årets 3. divisjon.

Her skulle Tiller vise en helt annen mentalitet enn etter en skuffende forestilling i forrige hjemmekamp. Etter 14 minutter serverte Andrea Buberg Sæteren en perfekt pasning til Cornelia Nordtug Knudsen i bakrom, og alene med keeper var hun uselvisk og sentret videre til Ingeborg Nyberg Hansen som hadde verdens enkleste jobb med å sette inn 1-0.

Tiller hadde et overtak i både ballbesittelse og målsjanser, og det var derfor ikke helt ufortjent da ledelsen ble doblet like før pause. Kaptein Emma Jensen fant navnesøster Emma Kalvøy Bye i bakrom som kom alene med keeper, der sistnevnte rundet målvakten og plasserte ballen iskaldt i hjørnet til 2-0.

Andre omgang inneholdt noen færre sjanser, men det var blåtrøyene som skulle fortsette jubelkvelden. Tolv minutter før full tid punkterte Kalvøy Bye kampen med sin 3-0-scoring alene med keeper.

I motsatt ende hadde keeper Live Espolin Johnson en strålende 3. divisjonsdebut. Hun hadde ikke mange redninger å gjøre, men var solid i det som kom imot, deriblant en glimrende inngripen på overtid.

Dermed kunne det unge rekruttlaget juble over å ha sikret en knallsterk 2. plass i årets 3. divisjon. Laget har hatt en snittalder på 17 år, hvor de aller fleste av spillerne aldri har spilt før på nivået. De har beseiret svært gode motstandere fullt fortjent og har vist en enorm utvikling både som lag og individer. Vi gleder oss virkelig til fortsettelsen.

Vi gratulerer laget med en vanvittig prestasjon!

De avslutter serien borte mot seriemester Steinkjer neste mandag.