Seiret og økte avstanden

Postet av Marius L. Larsen den 1. Okt 2022

(Tiller 1 - 0 Trygg/Lade) TOBB ARENA SØR: Herrer A vant fortjent og tok et langt steg mot overlevelse lørdag ettermiddag.

Knut Kleppo Vangen ble matchvinner med sin tidlige scoring mot Trygg/Lade. Bildet er fra et tidligere oppgjør i høst.

* Knut Kleppo Vangen sendte Tiller foran
* Store Tiller-sjanser
* Annulert mål i andre omgang
* Press fra gjestene mot slutten
* Økte avstanden til lagene bak

De blåkledde fra Tillerbyen fikk en god start på oppgjøret mot jumbolaget Trygg/Lade denne ettermiddagen. Hjemmelaget hadde et par gode muligheter ved Alexander Gløsen og Robin Hermanstad til å begynne med, men det løsnet ikke før i det 19. minutt.

Hermanstad ble spilt nydelig gjennom og kom skrått alene med keeper. Han flikket ballen forbi keeper og mot mål der Knut Kleppo Vangen hadde løpt fra gjestenes forsvar og styrte inn 1-0 fra kloss hold.

Etter en halvtime spilt kunne kaptein Andreas Fossli ha doblet ledelsen på et godt Tiller-angrep, men skuddet fra 14 meter ble godt reddet av bortelagets målvakt.

Tiller fortsatte å dominere mot et lavtliggende Trygg/Lade-lag, der Fossli fikk nok en stor mulighet. Alene med keeper blåste han ballen over tverrliggeren, rett etter at Kleppo Vangen hadde scoret nok et mål, men som ble avblåst for offside.

Blåtrøyene fortsatte å trykke på, og gjestenes største sjanse kom fire minutter før slutt. En hvitkledd spiller snappet opp en nedfallsfrukt i feltet som keeper Tor Solvoll reddet glimrende fra kloss hold.

Til tross for seks lange overtidsminutter, kunne Tiller juble for en ekstremt viktig og svært fortjent 1-0-seier over Trygg/Lade.

Denne trepoengeren gjør at Marius Jacobsens mannskap klatrer til 24 poeng og øker foreløpig avstanden til nedrykksstreken til seks poeng med tre kamper igjen å spille.

Se tabellen her

Neste kamp er borte mot Strindheim Toppfotball lørdag 8. oktober kl.14.00.

Tiller IL 1 - 0 SK Trygg/Lade
1-0 Knut Kleppo Vangen 19'

23. runde Norsk Tipping-ligaen avd. 5
Lørdag 1. oktober 2022 kl.14.00
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 150

Tor Solvoll, Erling Kleppo Vangen, Trym Hansen Jetne, Niklas Danielsen Solem, Nils Gunnar Barstad Eggen, Joachim Knutset Solem, Lucas Kolstad, Alexander Gløsen, Knut Kleppo Vangen, Andreas Solstrand Fossli, Robin Johansen Hermanstad.

70' Knutset Solem --> Jonathan Smerkerud Frønes
87' Fossli --> Elias Sandøy Myrvågnes
89' Jetne --> Noah Sevaldsen Aarmo

Ubenyttede reserver: Børge Hoff Skaråsen, Mathas Gåsbakk Vinjevoll, Erik Schaanning Thome, Martin André Elverum Engvik, Benjamin Romero, Sondre Kvikstad Stuen.