Tre poeng over Rosenborg

Postet av Marius L. Larsen den 23. Aug 2022

(Rosenborg-2 0 - 2 Tiller) KOTENG ARENA: Tiller vant fullt fortjent over Rosenborg 2 mandag kveld.

Samtlige utespillere jubler over Synne Aunehaugens åpningsmål. Det skulle etter hvert bli en fin blåmandag på Lade.

* Aunehaugen scoret først
* Winge Kristiansen doblet rett før pause
* Store målsjanser i starten av andre omgang
* Full kontroll bakover
* To debutanter på banen

De blåkledde fra Tillerbyen åpnet kampen på Lade best, og de spilte vertene svært lave i perioder. Selv om hjemmelaget hadde en skuddmulighet fra 25 meter i åpningsminuttene, var det blåtrøyene det handlet om.

Andrea Holm Aune tvang frem en god redning fra keeper, og både Thale Hinsverk og Synne Aunehaugen holdt på å styre dødballer i mål - men bare nesten.

Helt fram til det 22. spilleminutt. Et perfekt hjørnespark fra Mari Kristine Vik ble styrt i mål av Aunehaugen på krigersk vis, og det var fortjent.

Gjestene fra sørsida fortsatte å dominere banespillet ved å spille seg ut fra presset gang etter gang, og like før pause ble ledelsen doblet. Andrea Sivertsen Broholm hamret ballen i stolpen, og ballen endte i en farlig retursone. Der hadde Vilde Winge Kristiansen plassert seg. Hun fintet bort en motspiller før hun satte ballen iskaldt i nærmeste hjørne fra sju meter til 2-0.

Svært nære 3-0

Andre omgang var ikke mange minutter gammel før Tiller vartet opp med to store målsjanser. Først gjorde Hedda Stuedahl-Karlsen et herlig forarbeid og serverte nysignerte Selma Saastad bak i feltet, men avslutningen gikk rett i tverrliggeren.

Kort tid etterpå fikk Saastad en ny stor mulighet etter å ha løpt fra forsvaret, men alene med keeper ble forsøket reddet av vertenes målvakt.

Stuedahl-Karlsen hadde senere annet skuddforsøk og Mari Kristine Vik flere gode innlegg, men det ville seg ikke foran mål.

På midtbanen hadde 15-årige Andrea Buberg Sæteren full kontroll, der hun strødde pasninger og ga motstanderne muskler i duellene, slik hun så mange ganger har gjort i 3. divisjon.

Bakover hadde Tiller lite å måtte hanskes med. Det var ikke mange ganger Tiller-keeper Kaisa Øien Aune måtte i aksjon.

Dermed kunne blåtrøyene strekke armene i været for nok en seier i 2. divisjon - og en ny kamp uten baklengsmål.

Mediaavdelingen har gjort nøye utregning på tabellen, som sier at Tiller på matematisk vis trenger tre poeng til - én seier - for å nå målet sitt om spill en kraftig forbedret 2. divisjon neste år. For en fantastisk oppnåelse det vil være for det nyopprykkede laget.