Til kvartfinale i NM

Postet av Marius L. Larsen den 11. Aug 2022

(J19 Strindheim 0 - 1 Tiller) RUTA ARENA: Tiller er videre til kvartfinalen i Norgesmesterskapet etter en sliteseier torsdag kveld.

Matchvinner Emma Kalvøy Bye er inne i klynga der et sted.

* Jevn og tøff kamp igjen
* Få store målsjanser
* Kremmerhus av Emma Kalvøy Bye
* Blant de åtte beste i Norge

Da skulle finalelagene fra Norway Cup møtes igjen. Både Strindheim og Tiller har stolte tradisjoner med sine jentelag de siste årene, og det var duket for nok en tøff kamp mellom to solide lag denne torsdagskvelden.

I åttedelsfinalen i J19-NM var det hjemmelaget som var mest aggressiv i åpningsminuttene, men Tiller-keeper Marita Flataunet hadde god kontroll på det lille som slapp gjennom et sikkert forsvar.

Tiller kom bedre med fra kvarteret spilt, og den største sjansen hadde Isabel Teigen. Et perfekt angrepsspill med vending ut mot Emma Kalvøy Bye endte med innlegg til Teigen, men det harde volleyforsøket snek seg like over mål.

Det var mye nesten fra begge lag, der gjestene fra sørsida var hakket hvassere i angrepsspillet.

Kalvøy Bye vendte på femøringen

Andre omgang startet med en stor Strindheim-sjanse som snek seg utenfor lengste stolpe, og resten av oppgjøret bar preg på mange dueller og to lag som jevnet ut hverandre på det som skulle bli en regntung fotballkveld.

Tiller fortsatte å skape gode angrep med sin ballbesittende spillestil, og ti minutter før full tid eksploderte jubelskalaen på Leangen. Kalvøy Bye mottok ballen rett utenfor 16-meteren, vendte innover og bestemte seg for å kline til - og rett i nærmeste vinkel på det lekreste vis til 1-0 for de helhvite.

De siste minuttene handlet om å gjøre det enkelt. Tiller holdt Strindheim unna og kunne til slutt juble over avansement.

Nå venter kvartfinale i NM, som det eneste trønderske innslaget, en eller annen gang i september. For en deilig gulrot å se fram til!

Vi gratulerer så mye med seieren, og vi er skikkelig stolte over dette unge og fremadstormende laget! Fantastisk prestasjon!

Strindheim IL 0 - 1 Tiller IL
0-1 Emma Kalvøy Bye 80'