Videre i cupen og åtte på rad

Postet av Marius L. Larsen den 10. Jun 2022

TOBB ARENA SØR: Tiller er videre i J19-NM og kvinner A vant en slitekamp over Nardo. Slik var torsdagen.

Gjengen fra U20 er videre i J19-NM etter en knallsterk seier over Steinkjer.

De blåkledde fra Tillerbyen opplevde en høyinteressant torsdag på hjemmebane, der det først var duket for 2. runde i J19-NM mot Steinkjer.

Med tidlig kampstart kl.17.00, var det en spenning i lufta om hvem som taklet sommervarmen best etter en lang skoledag (?). Men selv om Tiller startet utslagskampen friskt, var det gjestene fra Steinkjer som tok ledelsen på et godt plassert frispark i lengste hjørne etter 17 minutter.

Tiller fortsatte å styre kampen mot et kontringsvillig bortelag, og ti minutter før pause kom den forløsende utligningen. Andrea Buberg Sæteren ble felt og dommeren pekte på straffemerket. Der var Ingeborg Nyberg Hansen sikker som alltid og fikset 1-1.

En dominans av både banespill og målsjanser fortsatte også etter sidebytte, og seks minutter ut i andre omgang snappet Sandra Vilvang Halseth ballen, rundet keeper og scoret fra skrått hold til 2-1.

Ledelsen varte dog ikke lenge. Tiller rotet det til i bakre rekker og lot Steinkjer få utligne til 2-2 fra kloss hold bare få minutter etter.

Men Isabel Teigen ville ikke ha noe av at lagene var like langt. Fra 25 meter hamret hun til via keeper og i mål til 3-2 og ny Tiller-ledelse.

I det 90. spilleminutt falt endelig avgjørelsen til ellevill jubel blant de blå. Buberg Sæteren klinket til fra 30 meter via begge stolpene og i mål på utsøkt vis og dermed 4-2.

Vi gratulerer med avansementet! Nå venter vi spent på oppsettet for 3. runde.

Se kampfakta fra Steinkjer-kampen her

Hinsverk ødela Nardos smultring

Thale Hinsverk (i midten) sikret Tillers åttende strake seier i 2. divisjon.

Årets seneste A-lagskamp ble spilt kl.21.00, da kvinnelaget tok imot bunnplasserte Nardo. Dette skulle bli en prøvelse for tålmodigheten.

Allerede fra første spark så man hvordan kampbildet skulle bli. Tiller trillet ball og dominerte banespillet mens Nardo la seg veldig lavt og hadde et håp om kontringer.

Tiller opplevde et sjansesløseri i første omgang, der forsøk fra Andrea Sivertsen Broholm, Synne Aunehaugen og Hedda Stuedahl-Karlsen ikke ville innenfor stengene.

Ironisk nok fikk Nardo kanskje omgangens største mulighet rett før pause, da et gjennomspill ble solid avverget av Tiller-keeper Kaisa Øien Aune.

I det 66. minutt ble det endelig Tiller-jubel. Et hjørnespark blir delvis klarert da ballen havner hos Thale Hinsverk på 20 meter, som fyrte løs og ballen føyk i nettmaskene på lekkert vis - 1-0.

At det ikke ble flere scoringer er nesten underlig. Marie Schult Optun og Sandra Aardahl Gulstad kom begge alene med keeper, men forsøkene gikk rett på Nardos sisteskanse. Optun skjøt et innlegg rett i kryssfestet mens Broholm var centimetere unna å treffe det.

Nardo hadde lite å svare med, men det endte uansett med en 1-0-seier og åtte strake trepoengere for Tiller.