Nære, men ingen sigar

Postet av Marius L. Larsen den 7. Jun 2022

To Tiller-kamper endte med bare nesten-jubel mandag kveld.

Ingeborg Nyberg Hansen (t.h.) sendte Tiller foran mot Gimse fra ellevemetersmerket, men det holdt ikke til seier.

(Overskriften er direkte oversatt fra det kjente engelske uttrykket "close, but no cigar")

De blåkledde fra Tillerbyen spilte to bortekamper mandag kveld, der første oppgjør var i Ranheimsfjæra for vårt J13-1-lag. Hjemmelaget Ranheim tok ledelsen tidlig i kampen, men Tiller utlignet etter 20 minutter.

Gjestene fra sørsida klarte derimot ikke å toppe en god første omgang, og de måtte se seg slått 3-1 selv etter å ha skapt flere gode muligheter etter sidebytte.

Straffespark, rødt kort og frispark

Mandagens andre og siste tellende kamp var på Brekkåsen, der kvinner-2 gjestet Gimse i 3. divisjon. Tiller fikk aldri noen pangstart, og de slet med å stoppe hjemmelagets lange, høye bakromsballer.

Tiller dominerte banespillet så godt de kunne, og de skapte to store målsjanser i første omgang. Først skjøt Emma Kalvøy Bye i stolpen og deretter la Ingeborg Nyberg Hansen et innlegg rett i tverrliggeren. I andre enden vartet Tiller-keeper Ayla Elise Buzzi Latifi opp med en mesterlig redning på et godt slått frispark.

Hull på byllen skulle komme kort tid etter sidebytte. En Gimse-spiller handset på et hjørnespark, og dommeren pekte på straffemerket. Der var Nyberg Hansen klokkeklar og sendte Tiller i føringen.

Men da Kalvøy Bye skjøt over fra 16 meter og Nyberg Hansens volleyforsøk ble reddet av keeper like etterpå, utlignet istedenfor Gimse på en retur på et frispark halvveis i omgangen.

Det gikk fra vondt til verre for gjestene som måtte se Celine Kleiven Vevle pådra seg sitt andre gule kort og fikk dermed marsjordre etter en vanlig duell på midtbanen.

Selv med ti spillere prøvde Tiller å sette et iherdig trykk på et direktespillende hjemmelag, men ingen av lagene klarte å etablere en ordentlig sluttspurt. Kampen endte dermed 1-1 og med ett poeng hver.