Jubel på Tynset - tap på TOBB

Postet av Marius L. Larsen den 4. Jun 2022

Bare det ene av Tillers to A-lag kunne juble over tre poeng lørdag ettermiddag.

Sju seiere - og sju lagbilder - har det så langt blitt for våre beste kvinner. De er nyopprykket til 2. divisjon, men de leder avdelingen sin.

De blåkledde fra Tillerbyen spilte to kamper rett etter hverandre i forskjellige byer, noe som gjør det svært vanskelig for mediaavdelingen - men vi klarte å holde alle oppdatert også denne runden.

Pinseaftenen startet på Nytrømoen gras på Tynset, der våre beste kvinner jaktet sin sjuende seier på like mange kamper i 2. divisjon. Tiller startet oppgjøret best, og de vant de fleste duellene og prøvde med flere brukbare angrep.

Etter 21 minutter ble det hull på byllen, rett etter at Synne Aunehaugen headet et hjørnespark like over mål. Sandra Aardahl Gulstad vartet opp med et godt innlegg som Tynset klarerte bare delvis. På 25 meter sto kaptein Marie Methi og hamret inn 1-0 i lengste hjørne på lekkert vis.

Det var ingen flere store målsjanser før sidebytte, selv om Tiller var nære ved flere anledninger. Andre omgang var tolv minutter gammel da gjestene fra storbyen doblet ledelsen. En perfekt bakromspasning fra Andrea Holm Aune fant Hedda Stuedahl-Karlsen i duell med motspiller, som hun fikk ryddet unna og klinket ballen med venstrefoten i lengste hjørne - utsøkt!

Tynset hadde to gode muligheter mot slutten. Først et volleyforsøk fra deres toppscorer som gikk like over mål, og deretter kom de alene med Tiller-keeper Kaisa Øien Aune, men ballen føyk i stolpen.

Istedenfor viste Tiller sin særdeles store styrke i kondisjon og utholdenhet, selv på en stor gressbane. I det 90. spilleminutt var det Andrea Sivertsen Broholm som sendte Synne Bye-Andersen alene gjennom, og en typisk Bye-Andersen-scoring i duell med keeper sørget for en knallsterk og fullt fortjent 3-0-seier.

Det betyr at Tiller fortsatt er alene på tabelltoppen med sju strake seiere og maksimal uttelling så langt i 2. divisjon avdeling 5.

Les kampfakta her

Se høydepunkter fra kampen her (krever innlogging)

Neste oppgjør er allerede torsdag 9. juni kl.21.00. Da kommer Nardo til TOBB Arena Sør.

Sjanserik første omgang

Knut Kleppo Vangen og resten av våre beste menn skapte store målsjanser i første omgang til å lede mer enn 1-0, men de måtte se seg slått av Orkla. Foto: Bjørg Schei/Frode Harsvik (Orkla FK).

Like bra skulle det dessverre ikke gå på TOBB Arena Sør. Våre beste menn tok imot tabellnabo Orkla i det som skulle bli en tøff batalje, men det startet veldig lovende.

Etter få minutter trodde nesten hele tribunen at Knut Kleppo Vangen hadde sendt hjemmelaget i føringen etter han rundet keeper og skulle bare trille ballen i mål, men forsøket ble for løst og keeper hadde en enkel jobb med å redde ballen.

Orkla hadde en stor dobbelsjanse, først i stolpen og deretter redning på strek, men det var hjemmelaget som skapte mest i første omgang. Knut Kleppo Vangen fikk en ny stor mulighet fra nært hold, men skuddet ble utrolig nok reddet på målstreken. I tillegg hadde Robin Hermanstad to muligheter som han skjøt i nettveggen.

Derfor var det ikke ufortjent at Tiller tok ledelsen i det 36. minutt. Et sleivskudd fra Elias Sandøy Myrvågnes endte opp som en perfekt målgivende pasning til Espen Mathiassen som hadde sneket seg på bakre stolpe og styrte inn 1-0 fra kloss hold.

Men rett før pause utlignet Orkla til 1-1 på en merkelig heading som spratt over alt og alle, og det gikk fra vondt til verre etter sidebytte. Fra skått hold tok gjestene ledelsen etter rot i Tillers bakre rekker, og det toppet seg få minutter etterpå da Tiller misset nok en gang fra straffemerket.

Det var tydelig at dette preget de blåkledde den siste halvtimen. Tiller maktet ikke å skape de store målsjansene, og Orkla økte istedenfor ledelsen til 3-1 på et frispark fra 20 meter som gikk gjennom muren.

Ti minutter på overtid (!) reduserte Martin Engvik til 2-3 med et velplassert skudd i hjørnet, men det stoppet der for Tiller.

Neste kamp er borte mot Rana lørdag 11. juni.