Seier over Byåsen Toppfotball

Postet av Marius L. Larsen den 25. Mai 2022

(Tiller 3 - 2 Byåsen TF) TOBB ARENA SØR: Tiller leverte årsbeste og vant fullt fortjent over toppfotballklubben Byåsen tirsdag kveld.

Denne gjengen står nå med to strake seiere i serien.

* 0-1 etter 70 sekunder
* Mathiassen sørget for balanse i regnskapet
* 3-1 halvveis
* Gladsø stanget unna alt
* Første Byåsen-tap i år

De blåkledde fra Tillerbyen håpte å være inspirert av kvinnelaget som vant 2-0 over søsterklubben Byåsen Kvinnefotball dagen før, men de fikk faktisk en verst tenkelig start. Allerede etter drøye minuttet pirket rødtrøyene inn 0-1 fra kloss hold etter en nedfallsfrukt på et hjørnespark.

Men Tiller våknet til gangs og dominerte banespillet fullstendig. Byåsen la seg i en slags 4-6-0-formasjon og prøvde å bryte og kontre, men de hadde lite å komme med fremover.

Blåtrøyene utlignet til 1-1 etter 19 minutter. Robin Hermanstad fant en godt plassert Espen Mathiassen i feltet, og fra sju meter banket han inn Tillers første nettkjenning mellom føttene på keeper.

For det var Tiller som presset ytterligere på - det var det ingen tvil om. De store sjansene uteble i en viss grad, men det var alltid farlig når de blåkledde angrep.

Ti minutter før pause var kampen snudd. Andreas Fossli fant Mathiassen med en fin stikker gjennom, som slo inn til Hermanstad foran mål og han tuppet inn 2-1 fra fem meter.

Det skulle gå fra bra til kjempebra for hjemmelaget rett før pausesignalet. Sindre Welo leverte en solid pasning i bakrom til Hermanstad som hadde et lekkert medtak og chip over keeper - men rett i stolpen. Imidlertid var Knut Kleppo Vangen raskest på returen og fikk hamret den i nettmaskene til 3-1.

Mathiassen nære punktering

Andre omgang hadde enda mer spenning i seg. Gjestene fra vestsiden sto litt høyere i presset og stresset Tiller i perioder, men de skapte ikke all verdens foran målet til Tiller-keeper Christian Grindvold.

Hjemmelaget hadde omgangens første store sjanse etter en drøy time, da Mathiassen rundet en utrusende keeper, men fra 14 meter skjøt han rett i blokka.

Byåsen hadde utallige innlegg og bakromspasninger, men Tiller svarte med like mange hodestøt av både Welo og Henning Gladsø. Allikevel glapp det bakover på et hjørnespark to minutter før full tid, da Byåsen reduserte etter nok et hjørnespark.

De kunne også ha fått med seg ett poeng fire minutter på overtid, men headingen fra fire meter gikk utenfor mål.

Tiller holdt unna og kunne innkassere sin andre strake seier i seriesammenheng. Dette var også det første tapet for Byåsen Toppfotball så langt i årets sesong.

Neste oppgjør er borte mot Rosenborg 2 mandag 30. mai kl.19.00.

Tirsdag 24. mai 2022 kl.18.30
Gule kort Tiller: Brede Frøysa (24'), Knut Kleppo Vangen (90'), Nils Gunnar Barstad Eggen, Christian Grindvold (90')
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 250

Christian Grindvold, Gard Ragnar Killingberg, Sindre Myrvold Welo, Henning Borgen Gladsø, Niklas Danielsen Solem, Erling Kleppo Vangen, Brede Frøysa (k), Andreas Solstrand Fossli, Espen Amandus Mathiassen, Knut Kleppo Vangen, Robin Johansen Hermanstad.

50' Killingberg --> Nils Gunnar Barstad Eggen
72' Mathiassen --> Martin Engvik
84' Bjerke --> Andreas Solstrand Fossli
84' Hermanstad --> Sindre Olufsen.

Ubenyttede reserver: Tor Solvoll, Joakim Harsvik Alstad, Andreas Druzkowski, Erik Schaanning Thome, Elias Sandøy Myrvågnes.