Ni mål, null baklengs og festfotball

Postet av Marius L. Larsen den 15. Mai 2022

Lekende seire for både kvinner A og herrer A på lørdag.

Denne gjengen har vunnet fire kamper på rad i 2. divisjon og topper tabellen.

De blåkledde fra Tillerbyen opplevde en særdeles god lørdag. Moroa startet på TOBB Arena Sør der kvinnelaget tok imot Hødd fra Ulsteinvik, og selv om det faktisk kunne ha stått 4-0 etter de seks første minuttene, ledet i hvert fall Tiller 1-0 etter en flott scoring i lengste hjørne av Andrea Sivertsen Broholm.

Første omgang inneholdt flere store muligheter, men ingen ytterligere scoringer. Gjestene Hødd var aldri i nærheten av å skape noe som helst, for Tiller hadde full kontroll.

Da var det betryggende å se at kampen ble punktert rett etter sidebytte. Etter lekkert angrepsspill, gikk Tiller fra 1 til 4-0 på seks minutter. Først var det Hedda Stuedahl-Karlsen som var iskald alene med keeper, men det ble også kopiert av både Vilde Winge Kristiansen og kaptein Marie Methi.

Thale Hinsverk økte deretter til 5-0 med en knallhard styring fra fem meter etter et perfekt innlegg av Sandra Aardahl Gulstad, og ikke mange minutter senere var det sistnevnte som fastsatte resultatet til 6-0 etter å ha rundet keeper og scoret fra skrått hold.

Tiller er dermed det eneste laget som har vunnet alle kampene så langt. Det betyr fremdeles tabelltopp.

Se kampfakta fra lørdag her

Enveiskjøring i Gruva

Rett etterpå var det Tillers beste menn sin tur borte mot Melhus. Det hersket usikkerhet på om flere av spillerne var klare for kamp grunnet sene skader, men Tor Solvoll, Andreas Fossli og Robin Hermanstad ble alle friskmeldt rett før kampstart.

Og det ble jo utslagsgivende. Hermanstad fant angrepsmakker Espen Mathiassen med et perfekt innlegg og derav hodestøt til 1-0 etter bare tre minutter.

Tiller dominerte banespillet, og Sindre Myrvold Welo doblet ledelsen på et godt frispark via et Melhus-bein rett før pause.

Gjestene bestemte seg for å punktere etter sidebytte. Andre omgang var ikke mange minutter gammel da Erling Kleppo Vangen ble felt og dommeren pekte på straffemerket. Nok en gang var Welo iskald og satte inn 3-0 og game over.

Tiller var faktisk nærmere 4-0 enn hjemmelaget var redusering, men det ble bare nesten i sluttminuttene.

Dermed doblet blåtrøyene antall poeng så langt denne sesongen etter denne befriende seieren. Det betyr at de har heng på lagene over seg på tabellen.