Historiske tre poeng

Postet av Marius L. Larsen den 23. Apr 2022

(TIller 4 - 1 Volda) TOBB ARENA SØR: Kvinner A vant åpningskampen i 2. divisjon, og tok dermed sine tre første poeng noensinne på det nivået.

Historisk Tiller-lag med tre poeng i premieren.

* Winge Kristiansen historiens første målscorer
* 3-0 etter 14 minutter
* Gigantiske målsjanser
* Fantastisk angrepsspill

For en stemning på denne lørdagen, for allerede før kvarteret var spilt ledet Tiller 3-0 i seriepremieren i 2. divisjon.

De blåkledde fra Tillerbyen sto høyt og stresset gjestene fra Møre. Før to minutter var spilt ble Vilde Winge Kristiansen historisk da hun scoret kvinnelagets første mål i 2. divisjon. Sandra Aardahl Gulstad fikk til et bra innlegg som Hedda Stuedahl-Karlsen flikket elegant videre til Winge Kristiansen, og hun banket ballen i mål fra kloss hold.

Få minutter senere var Tiller frempå igjen. Jubelen hadde knapt lagt seg da Thale Hinsverk sendte Andrea Sivertsen Broholm på vei gjennom, og alene med keeper var hun like sikker som at det kommer snø etter sol i Trøndelag - 2-0.

Og før kvarteret var rundet, rundet Sandra Aardahl Gulstad keeper og fikset 3-0 etter en mønsterkontring på et hjørnespark imot, regissert av Hinsverk og Broholm. For noen elleville minutter av det nyopprykkede laget.

Fantastiske angrep

Men Tiller la seg ikke nedpå. Stuedahl-Karlsen skjøt like utenfor fra skrått hold, Gulstad traff tverrliggeren og deretter tvang Marie Schult Optun Volda-keeperen til å gjøre en god redning.

To minutter før pause kom derimot en scoring andre veien. Tiller fikk ikke klarert et hjørnespark som Volda pirket i mål fra kloss hold.

Dog la dette ingen demper på de blåkledde. De fyrte krutt fra alle kanter, der Methi skjøt et frispark i tverrliggeren og Stuedahl-Karlsen var nære på hel volley og et skudd via målvakta.

Men i det 54. minutt ble kampen i realiteten punktert. Aiila Renander Bransfjell gjorde en enorm jobb på vei fremover og fant Broholm i midten. Hun leverte ballen videre til Hinsverk, som spilte en lekker vegg med Winge Kristiansen, og et hælspark senere var Hinsverk alene med keeper der hun økte ledelsen til 4-1 på lekkert vis.

Flere mål ble det ikke, selv om det var enorme målsjanser resten av omgangen. Nok et skudd i tverrligger, nye skudd midt på keeper og et par styringer like utenfor.

Tiller-keeper og lagets yngste Marita Flataunet hadde pent lite å gjøre mot slutten.

Dermed vant blåtrøyene fullt fortjent etter en strålende debut i 2. divisjon.

Neste oppgjør er neste lørdag borte mot Blindheim i Ålesund.