Dusinet fullt i jevnt oppgjør

Postet av Marius L. Larsen den 12. Apr 2022

(Kvinner 7 - 5 G16) TOBB ARENA SØR: Kvinner A trakk det lengste strået i en tøff batalje mot et solid guttelag tirsdag kveld.

God stemning mellom to gode lag etter kampslutt.

* Kvinner med pangåpning, men G16 svarte
* Dobbel fra Brønstad, Lien og Broholm
* Flotte scoringer begge veier
* Aunehaugen tilbake på banen - og med nettsus

Etter at både Byåsen Kvinnefotball og Nardo trakk seg fra treningskampene mot Tillers beste kvinner av uvisse årsaker, måtte de blåkledde ty til nok et internt oppgjør for å få god kamptrening.

Og blant Tillers mange og svært gode G16-spillere, stilte de nok en gang opp for å prøve å overliste et seniorlag som straks får sin etterlengtede debut i 2. divisjon.

Etter åtte minutter sto det 2-0 i målprotokollen etter et massivt press fra kvinnene. Først scoret Thale Hinsverk etter at Marie Schult Optun presset gutta til å gjøre feil i bakre rekker, og deretter doblet sistnevnte ledelsen etter et solid stykke forarbeid av Sandra Aardahl Gulstad.

Men gutta svarte. Kvinnene ble passive og gutta var virkelig på hugget. Etter 20 minutter reduserte de til 2-1 ved Olav Stai Brønstad fra kloss hold, og kun tre minutter senere var lagene like langt etter nok en nettkjenning fra Stai Brønstad da han kom alene med keeper Marita Flataunet.

Etter en halvtime svarte damene ved Vilde Winge Kristiansen, som satte en retur i mål fra vanskelig hold.

Kvinnene trodde de dro fra - men så kom gutta tilbake

En målrik første omgang skulle avlastes med en mer målrik andre omgang. Det var tydelig at lagene hadde terpet på det offensive før første obligatoriske kamp i de respektive serier. Vetle Lien utlignet til 3-3 tidlig i andre omgang, men så vart det kampens eldste spillere som vartet opp med strålende angrepsspill.

Først stanget Andrea Sivertsen Broholm inn 4-3 etter et perfekt slått hjørnespark fra Mari Kristine Vik, og deretter var det en lekker scoring fra Louisa Stuedahl - rett i lengste kryss fra 16 meter - som fikset 5-3.

Sivertsen Broholm ville ikke være noe dårligere da hun la på til 6-3 på et fantastisk skudd fra 20 meter, men så slakket kvinnene av.

Et iherdig G16-lag fortsatte å male på, og de straffet damene ved feil på egen halvdel. I løpet av de ti siste minuttene sto det plutselig 6-5 etter at Lien og en medspiller hadde scoret alene med keeper Kaisa Øien Aune.

Men siste ord var ikke sagt. I kampens siste spilleminutt kom dagens kanskje mest gledelige scoring. På et innlegg fra høyre dukket midtstopper Synne Aunehaugen opp og styrte ballen lekkert i hjørnet med høyrefoten. Dette var hennes første kamp etter det som kunne bli en sesongtruende skade i futsalserien i februar. Heldigvis var det gode nyheter, og det ser ut til at den sta skarpskytteren blir klar til serieåpninga i 2. divisjon neste helg.

PS! For første gang i nyere klubbhistorie spilte et søskenpar av hvert kjønn på hvert sitt lag. I andre omgang spilte Michael Løkken mot storesøster Victoria Løkken (som denne uken er hjemme på ferie). Av hensynsmessige årsaker spilte begge midtstoppere...

Kvinner A 7 - 5 G16
1-0 Thale Hinsverk 6'
2-0 Marie Schult Optun 8'
2-1 Olav Stai Brønstad 20'
2-2 Olav Stai Brønstad 23'
3-2 Vilde Winge Kristiansen 31'
3-3 Vetle Lien 51'
4-3 Andrea Sivertsen Broholm 61'