Postet av Marius L. Larsen den 21. Mar 2022

Tøffe treningskamper, ute av NM og videre i NM. Hvordan skjedde dette? Les vår oppsummering av helga her.

Herrer A fikk mye å juble for på Lade. Skjermdump fra Direktesport.

De blåkledde fra Tillerbyen opplevde nok en gang en innholdsrik kamphelg. Sola varmer mer og mer for hver dag, og Tiller-lagene fortsetter å vise frem storspill.

Fredagen startet på en helt annen bane enn det vi har vært vant til i vinter - nemlig vår egen TOBB Arena Sør. Ca to tredjedeler av banen er brøytet, og den siste biten er ventet å bli brøytet på mandag. Fremdeles er banen stengt for våre lag, og vi vil oppdatere dere når den er klar til bruk.

Samtidig reiste kvinnelaget med full tropp til Hitra/Frøya for en treningssamling. De hadde tilholdssted på Dolmsundet på Hitra, og treningene foregikk i Frøya Storhall, et kvarters kjøretur unna. Det ble totalt fire treninger, flere møter og morsomme aktivteter, deriblant underholdning og bading (!). En flott samling i flotte omgivelser og ikke minst et habilt selskap. Nå ser laget fram til seriestarten i 2. divisjon om veldig kort tid.

Walkover og knepne tap

Lørdagen startet med nok en walkover-kamp for U20-laget som stiller i Adressacupen for seniorlag. I første runde møtte ikke Sokna til kamp, og denne gang var det Flatås som valgte å holde seg hjemme. Det betydde tre poeng og 3-0-seier for andre kampdag på rad.

Heldigvis for det unge laget så var de forberedt på nok en avlysning. Istedenfor møtte de Strindheims A-lag til en tøff treningskamp på Leangen. Tiller ledet 2-0 til pause etter scoringer fra Ida Sofie Bye-Andersen og Sandra Vilvang Halseth, men en god Strindheim-periode tidlig i andre omgang snudde kampen til 3-2 i disfavør de blå.

Bye-Andersen utlignet halvveis i andre omgang før Strindheim fant vinnermålet kort tid etterpå. Tiller tapte kanskje 4-3, men leverte en strålende kamp mot en soleklar avdelingsfavoritt i 3. divisjon.

Lørdagens siste oppgjør var G16s NM-kamp mot Steinkjer på Tempe kunstgress. Blåtrøyene var nest best i det meste og tapte 4-0 for nordtrønderne. Dermed er NM-eventyret over for denne gang.

Jubel på Lade - nesten i Orkland

Søndagen startet med J13s borteoppgjør mot Stjørdals-Blink/Tangmoen. Hjemmelaget fra nord i Trøndelag tok tidlig ledelsen, men resten av kampen tilhørte Tiller. De blåkledde fra Tillerbyen vant hele 10-2 etter scoringer av Saga Nordskag (3), Mathilde Lossius-Aalberg (2), Léa Emily Barzic (2), Madeleine Berglund-Tonning (2) og Ema Redzovic.

Samtidig var det endelig duket for NM-kvalifiseringskampen for herrer A, da de gjestet Charlottenlund på Koteng Arena. Det ble aldri spennende etter at blåtrøyene ledet 5-0 før det var spilt 20 minutter. Tiller vant til slutt hele 8-1.

Les vår kamprapport her

Helga ble avsluttet i Orkland, der U20 spilte sin andre treningskamp på like mange dager. 3. divisjonslaget Orkla var motstander, og det var en tøff batalje for våre unge jenter. Ida Sofie Bye-Andersen fikset 1-0 etter et strålende samspill av jevnaldrende Andrea Buberg Sæteren og Michelle Kveberg Alstad. Orkla gikk til pause med en 2-1-ledelse etter å ha scoret på et frispark som gikk via en spiller og deretter et straffespark Tiller ikke var helt enig i.

Andre omgang ble like spennende, men et dominerende Tiller-lag tok over banespillet etter en litt blandet første omgang. Ella Selvaag Solbakken sørget for utligning og 2-2 etter et hardt innlegg som gikk via en Orkla-spiller og i mål fra kloss hold.

Hjemmelaget tok ledelsen halvspilt i omgangen etter å ha kranglet ballen over mållinja før Cornelia Nordtug Knudsen hamret inn 3-3 ti minutter før slutt.

Tiller var nærmere 4-3 enn det vertskapet var, men flere mål ble det ikke til tross for enorme målsjanser. U20 kan uansett se tilbake på helga som fantastisk kamperfaring og god gjennomkjøring før debuten i 3. divisjon.