Rykker opp til 2. divisjon

Postet av Marius L. Larsen den 1. Nov 2021

(Tiller 5 - 3 Steinkjer) TOBB ARENA SØR: Kvinner A rykker opp til 2. divisjon etter en hesblesende seier over Steinkjer søndag ettermiddag.

Jubel etter straffescoringen til Synne Aunehaugen på overtid.

* 0-1 etter fire minutter
* Lå under 1-3 etter 25 minutter
* Stuedahl-Karlsen snudde kampen i andre omgang
* Aunehaugen straffet nordtrønderne på overtid

De blåkledde fra Tillerbyen hadde scenarioene klare. Ettersom Utleira var storfavoritter mot et skadeskutt Malvik-lag, regnet man med at det ville bli en enkel seier.

Men Tiller hadde 10 plussmål å gå på. Tiller måtte uansett vinne over Steinkjer for å være med i diskusjonen. Da hjalp det ikke akkurat at gjestene fra nord i Trøndelag tok ledelsen etter bare fire minutter bak et passivt Tiller-forsvar.

Heldigvis utlignet Celine Kleiven Vevle til 1-1 med et hardt skudd på hjørnespark fra Marie Methi, men dette var ikke dagen for å gjøre det enkelt for seg selv.

Publikum hadde knapt rukket å sette seg igjen før Steinkjer tok tilbake ledelsen på et skudd fra 18 meter som snek seg i hjørnet.

Før 25 minutter var spilt kunne Thale Hinsverk ha utlignet alene med keeper, men i duell med motspiller skjøt hun utenfor. Rett etterpå kontret gjestene så bra at de satte inn 3-1 fra kloss hold.

Var dette deja vú fra 2019?

Hedda-magi

Heldigvis gikk det ikke mange sekunder før Tiller svarte. Sandra Aardahl Gulstad scoret sikkert alene med keeper, og plutselig var Tiller for alvor med igjen.

Hjemmelaget skapte flere muligheter både før og rett etter pause, men det trengte noe helt spesielt for å komme likt med gjestene fra Guldbergaunet.

I det 60. minutt skjedde det. Hedda Stuedahl-Karlsen bestemte seg virkelig og gjorde alt selv. Hun fintet seg forbi flere motspillere og satte fart mot mål fra veldig skrått hold. Ei knallhard tå var det som trengtes for å tuppe inn 3-3 via lengste stolpe.

Men Tiller var ikke i full jubelrus ennå - det kom tre minutter etterpå. Hinsverk slo et godt innlegg i feltet, Steinkjer fikk ikke klarert ordentlig og ballen falt ned til Stuedahl-Karlsen som banket til fra ti meter - 4-3 og Tiller-ledelse for første gang i kampen.

Det var noen nervøse sluttminutter, det var jo det. Spillet bølget litt frem og tilbake, men Steinkjer klarte aldri å sette inn en sluttspurt. Tiller hadde god kontroll.

Den endelige avgjørelsen falt to minutter på overtid da Gulstad ble felt rett innenfor 16-meteren. Fra straffemerket var Synne Aunehaugen sikker som banken og fikset 5-3 og dermed Tiller-seier.

Seieren var nok til å kunne juble over opprykk til 2. divisjon ettersom Utleira vant 6-1 over Malvik.

Tårene og fortvilelsen for to år siden har gjort både laget og klubben bedre rustet for det som nå kommer i divisjonen over.

Vi gratulerer spillere, trenere og supportere med en fantastisk prestasjon!

Samtidig kan det bli full klaff i årets sesong dersom andrelaget slår Flatås over to kamper i opprykkskvalifisering til 3. divisjon. Første kamp er på bortebane førstkommende torsdag kl.20.00 med returoppgjør på TOBB Arena Sør søndag kl.14.00.

Tiller IL 5 - 3 Steinkjer FK