Ga alt i knepent tap

Postet av Marius L. Larsen den 9. Okt 2021

(Tiller 1 - 2 Træff) Et skadeplaget Tiller-lag ga alt de hadde lørdag ettermiddag, og det holdt nesten til poeng mot opprykksjagede moldensere.

Espen Mathiassen scoret Tillers mål. Træff-spilleren fikk pris for banens korteste shorts.

* Marerittstart etter fire minutter
* Svak første omgang
* Fantastisk utligning etter en halvtime
* Jevnspilt andre omgang
* Strålende A-lagsdebut av Alexander Kvalvik

De blåkledde fra Tillerbyen så ut til å ha Norges 1-1-kamp mot Tyrkia i bakhodet allerede fra start. I likhet med landets beste menn, var bydelens beste bare nest best før fire minutter var spilt. Tiller mistet ballen i bakre rekker, og en Træff-spiller satte ballen i lengste hjørne for keeper Sondre Kroglund.

Træff var gode i første omgang, og Tiller slet med å få tak i ballen. De kunne fort ha ledet mer, men en god Kroglund og litt hell gjorde at det fortsatt sto bare 1-0.

Men etter en halvtime ble det mål - til Tiller. Espen Mathiassen hadde akkurat rukket å gremme over en forspilt dobbelsjanse fra sju meter, men Tiller opprettholdt trykket rundt Træffs 16-meter. Et innlegg fra Valleraunet havnet bakerst i feltet til en stormende Gard Ragnar Killingberg som slo inn i boksen på første touch, og fra kloss hold befant Mathiassen seg som banket inn 1-1 på kontant vis.

Ikke mange minutter etterpå kunne han ha sendt Tiller i føringen, men dommeren blåste offside da han kom alene med keeper.

Få sjanser etter sidebytte

I det 57. minutt tok Træff ledelsen på nytt. Tiller mistet ballen langt inne på gjestenes banehalvdel, og en lang ball i bakrom førte til et knallhardt skudd fra 18 meter som suste forbi keeper til 1-2.

Tillers største sjanse i andre omgang kom ti minutter senere. En fantastisk Alexander Kvalvik, som på denne dagen både fylte 16 år og fikk sin A-lagsdebut, sendte en perfekt pasning til Brede Frøysa på 14 meter, men sistnevnte misset på ballen da han skulle hamre den mot mål.

Træff lå dypere og dypere mot slutten av kampen, men Tiller klarte ikke å true gjestenes utagerende sisteskanse nevneverdig i en ellers sjansefattig andre omgang.

Dermed endte lørdagen med et knepent 2-1-tap for de blå, men kan glede seg over debut fra både Kvalvik og likegamle Sondre Grøtte, som kom inn i andre omgang.

Neste oppgjør for våre beste menn er borte mot Byåsen Toppfotball lørdag 16. oktober kl.16.00.

Tiller IL 1 - 2 SK Træff
0-1 4'
1-1 Espen Amandus Mathiassen 30'
1-2 57'

10. serierunde Norsk Tipping-ligaen avdeling 5
Lørdag 9. oktober 2021 kl.16.00
Gult kort Tiller: Jonas Krokstad Aune (77')
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): 120

Sondre Kroglund, Sindre Myrvold Welo, Henning Borgen Gladsø, Kasper Røe, Gard Ragnar Killingberg, Alexander Kvalvik, Fredrik Sjøvold (k), Brede Frøysa, Jørgen Valleraunet, Fredrik Alexander Myrvold, Espen Amandus Mathiassen.

46' Myrvold --> Fredrik Meland Johnsen
58' Røe --> Jonas Krokstad Aune
77' Frøysa --> Sondre Grøtte
90' Kvalvik --> Steffen With Størseth

Ubenyttede reserver: Christian Grindvold, Benjamin Romero.