Perfekt start på sluttspillet

Postet av Marius L. Larsen den 7. Okt 2021

(Tiller 5 - 0 Malvik) TOBB ARENA SØR: Etter 45 relativt svake minutter, våknet kvinner A virkelig i andre omgang og kjørte over Malvik onsdag kveld.

De blå har fått en god start på sluttspillet, men det var ikke helt uten kamp mot Malvik.

* Malvik traff stolpen først
* Keeperbytte etter 19 minutter
* Tiller kunne ha ledet 2-0 halvveis
* Første omgang godt under pari
* Elleville 15 minutter etter sidebytte
* Store målsjanser etter 5-0

De blåkledde fra Tillerbyen var egentlig ikke til å kjenne igjen i starten av første omgang. Om det var nervøsitet eller et mer fysisk Malvik-lag som vant duellene, kan man tenke på til man blir grønn.

Men varsellampene blinket rødt da Malvik headet i stolpen på en corner etter 28 minutter. Rett i forkant hadde også 16-årige Marita Flataunet kommet inn for en skadet Kaisa Øien Aune i sin A-lagsdebut. Den unge sisteskansen ble umiddelbart satt på prøve da det ble rot i bakre rekker, men forsøket fra kloss hold ble avverget av Synne Aunehaugen i siste liten.

Heldigvis skulle hjemmelaget våkne mot pause. Thale Hinsverk hadde to gode skuddmuligheter med korte mellomrom, men begge forsøkene endte på feil side av stengene.

I det 39. minutt skulle det endelig bli noe å juble for. Livlige Hinsverk slapp fri travhesten fra Flatåsen, Sandra Aardahl Gulstad, som stormet mot mål og satte ballen rolig og elegant til side for keeper til 1-0.

Rett før pause kunne nevnte Gulstad ha blitt tomålsscorer. Hun rundet keeper og skulle bare sette ballen i mål, men havnet i ubalanse og ballen smalt i stolpen.

En knallblå medvind

Tiller var slettes ikke fornøyd med prestasjonen den første omgangen. Det ble rettet opp i pausen, og umiddelbart fra start i andre omgang var det en helt annen mentalitet hos blåtrøyene.

Fem minutter etter et brukbart press, bestemte keeper Flataunet seg for å sette i gang et rekordlangt utspill. Ballen gikk rett i bakrom til en sprintende Hedda Stuedahl-Karlsen, som kjempet seg gjennom og forbi to rødkledde motspillere før hun tuppet ballen i lengste hjørne til 2-0 - og keeper med målgivende pasning!

Nå var det ingenting som skulle stoppe den blå medvinden. I løpet av de ti neste minuttene gikk Tiller fra 2-0 til 5-0.

Først stusset Gulstad corneren fra Maria Høvik på bakre stolpe der Synne Aunehaugen befant seg, og på et eller annet vis kranglet hun ballen over mållinja fra en meters hold.

Deretter vartet Aiila Bransfjell og Vilde Winge Kristiansen med et herlig samspill. Sistnevnte serverte Stuedahl-Karlsen alene mot keeper, som rundet keeper og fikset 4-0 og game over for gjestene fra nabokommunen.

Kulvik og Stuedahl var nære

De blåkledde satte punktum med sin 5-0-scoring. Stuedahl-Karlsen fant Høvik ute på kanten som slo hardt og presist inn til Winge Kristiansen. Fra ti meter var den målgarantisten iskald da hun bredsidet ballen i nettmaskene.

Malvik kom på en liten visitt halvveis i omgangen. En lang pasning i bakrom så ut til å havne hos en rødkledd spiller, men en årvåken Flataunet snappet ballen med hendene rett innenfor 16-meteren.

Tiller kunne faktisk ha økt ledelsen ytterligere mot slutten. En rastløs Thea Arnegård Kulvik var flere ganger gjennom, men det var bare nesten med den siste pasningen til en av angrepsmakkerne.

Louisa Stuedahl hadde også en stor sjanse da hun fintet bort flere Malvik-forsvarere før hun hamret til fra 16 meter, men ballen gikk rett på keeper.

Tiller kunne uansett juble over en herlig 5-0-seier i første kamp etter en solid andre omgang.

Førstkommende mandag kl.18.00 venter en ny, tøff oppgave. Da er Strindheim motstander på bortebane.

Tiller IL 5 - 0 Malvik IL
1-0 Sandra Aardahl Gulstad 39'
2-0 Hedda Stuedahl-Karlsen 50'
3-0 Synne Aunehaugen 54'
4-0 Hedda Stuedahl-Karlsen 58'
5-0 Vilde Winge Kristiansen 60'