Videre etter straffedrama

Postet av Marius L. Larsen den 6. Okt 2021

(J17 Strindheim 10 - 11 Tiller (e.str.)) RUTA ARENA: J17 lå under to ganger, men straffet Strindheim i et nervepirrende OBOS-cupoppgjør tirsdag kveld.

Denne gjengen har mange kamper i oktober. Nå er de også klare for semifinale i OBOS-cup.

* Snudde fra 0-1 til 2-1
* Utlignet til 3-3 umiddelbart etter baklengsmål
* Store målsjanser
* Svært gode straffespark fra begge lag
* Flataunet reddet, Bjørgård Kristiansen avgjorde

Kveldens hvitkledde bortelag fra sørsida av byen fikk en verst tenkelig start på kvartfinalen i OBOS-cup, da de mistet ballen i bakre rekker og en blåkledd angriper scoret alene med keeper Ayla Latifi.

Heldigvis tok det ikke lange tiden før utligningen kom. Et strålende angrep der Rikke Olufsen fant Frida Ørndal Svendsen på motsatt side. Hun trengte bare én touch med et perfekt innlegg til Thea Arnegård Kulvik som fikset 1-1 fra kloss hold.

Tiller var det klart dominerende laget i første omgang, og det var derfor ikke ufortjent at de tok ledelsen 2-1 ved Olufsen som scoret sikkert alene med keeper etter en herlig stikker gjennom fra Kulvik.

Seks minutter før pause kunne Svendsen ha sendt Tiller til hvilen med en tomålsledelse, men en sterk oppsprett på ballen på en corner førte til at forsøket fra sju meter gikk over mål.

Istedenfor utlignet hjemmelaget på frispark. Tiller klarte ikke å få ballen unna farlig sone, og en nedfallsfrukt endte med at en Strindheim-spiller scoret fra ti meter.

Åtte strafferunder

Selv om Tiller hadde mesteparten av ballinnehavet også etter sidebytte, hindret det ikke effektive Strindheim å ta ledelsen. På en corner fikk en blåkledd spiller stå helt alene og headet inn 3-2.

Heldigvis for Tiller gikk det i underkant av 60 sekunder før lagene var like langt igjen. Et innlegg fra Olufsen fant Ida Sofie Bye-Andersen i feltet, som vendte lekkert av en forsvarsspiller før hun banket ballen i korthjørnet til 3-3.

Tiller skapte flere store målsjanser mot slutten. Nyberg Hansen skled ballen like utenfor fra åtte meter, og samme spiller skjøt like over på et langskudd.

Kampen gikk til deretter til to ekstraomganger á fem minutter, og der var Tiller nærmest. Ørndal Svendsen ble spilt gjennom og kom alene med keeper, men fra skrått hold gikk ballen rett på vertenes sisteskanse.

Dermed måtte oppgjøret avgjøres på straffespark, der begge lag skjøt veldig gode straffere. De hadde truffet på sine sju første skudd før Tiller-keeper Marita Flataunet reddet glimrende på det åttende forsøket. Da steppet Vilde Bjørgård Kristiansen opp og avgjorde kampen med sin 11-10-scoring.

Tiller er derfor videre til semifinalen, og der møter de Steinkjer på TOBB Arena Sør. Kampen er satt til søndag 24. oktober, men lagene kan bli enige om å spille på et tidligere tidspunkt.

Vinneren spiller finale mot vinneren av Ranheim og Egge helga 5. - 7. november.

Strindheim IL 10 - 11 Tiller IL