To-touch-straffe felte Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 25. Sep 2021

(Kolstad 4 - 3 Tiller) KOLSTAD IDRETTSPARK STOR: Herrer A havnet under, ledet 3-2 og tapte fire minutter på overtid i en sjanserik og omdiskutert kamp.

Jonathan Smerkerud Frønes scoret nok en gang, men dessverre var det ikke nok til å sikre poeng.

Sammendrag

* Havnet tidlig under, men svarte med en gang
* Ledet 3-2 tidlig i andre omgang
* Brente gigantiske målsjanser
* Tapte på et straffespark som skulle vært tatt på nytt

Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen fikk en verst tenkelig start på kampen da Kolstad satte inn 1-0 på straffespark etter fem minutter, men det gikk ikke mange sekunder før lagene var like langt. Tiller rullet opp et godt angrep, og etter hvert fikk Robin Hermanstad ballen i feltet der han utlignet til 1-1 fra ti meter på kontant vis.

Lagene var jevngode i starten, men Tiller var ikke på høyde defensivt. Kolstad tok på nytt ledelsen da Tiller ikke klarte verken å klarere ballen fra egen 16-meter eller markere en rødkledd spiller i feltet som sto mutters alene og styrte inn 2-1 fra kloss hold.

Men Tiller svarte nok en gang. Et hardt skudd fra Hermanstad måtte keeper gi retur på, og der var Jonathan Smerkerud Frønes årvåken og satte inn 2-2 fra skrå vinkel.

Rett før pause kunne Espen Johnsen ha sklidd Tiller i føringen. Hermanstad gjorde et herlig forarbeid da han fant midtbanespilleren i feltet, men skliskuddet gikk over keeper og ble reddet på målstreken akkurat i tide.

Ledelse og store målsjanser

Tiller gikk rett i strupen på hjemmelaget etter sidebytte. Andre omgang var ikke mange minutter gammel da Hermanstad gjorde det meste selv og fintet seg gjennom flere motspillere før han hamret inn 3-2 fra 18 meter.

Og nå var Tiller gode. Det var nemlig et under at de ikke punkterte dette oppgjøret. Jonathan Smerkerud Frønes skjøt først like utenfor etter et godt samspill med Johnsen, og ikke lenge etterpå reddet keeper så vidt forsøket fra skrått hold. Samtidig hadde Brede Frøysa et annulert mål for offside.

Kolstad fikk et stolpetreff på et godt plassert frispark, men ellers var det Tiller som sto for underholdningen.

Det føltes derfor ekstra surt da vertene utlignet til 3-3 med 13 minutter igjen å spille. Først reddet Tiller-keeper Sondre Kroglund et hardt skudd utenfor 16-meteren, men på returen var det en rødkledd spiller som var først på og satte inn 3-3.

Drama på overtid

Tiller jaget uansett vinnermålet. Ikke lange tiden etterpå skjøt Frøysa i stolpen etter nok et godt angrep, og ett minutt på overtid kunne Hermanstad ha blitt den store helten, men skuddet alene med keeper gikk rett på sisteskansen.

Fire minutter på overtid får Kolstad straffespark. Og nå skulle det koke skikkelig blant Tiller-spillerne. Kolstad satte ballen i mål, men straffetakeren skled og brukte to touch på ballen, noe som ikke er lov ifølge regelverket. I tillegg hadde de en medspiller fire meter inne i feltet da skuddet ble tatt. Merkelig nok ble ikke ropene til gjestene hørt, og målet ble faktisk stående.

Tiller jaget ny utligning, men både Hermanstad og Frønes traff utrolig nok tverrliggeren på over overtid.

Tillers solide seiersrekke ble dermed brutt denne lørdagen.

Neste oppgjør er lørdag 2. oktober kl.16.00 mot Strindheim Toppfotball på TOBB Arena Sør.

Lørdag 25. september 2021 kl.14.00
Gule kort Tiller: Henning Borgen Gladsø (90'), Fredrik Sjøvold (90')
Tilskuere Kolstad idrettspark stor (Huseby): ca 80

Laget

Sondre Kroglund, Andreas Druzkowski, Henning Borgen Gladsø, Kasper Røe, Jørgen Kjøsnes Valleraunet, Espen Johnsen, Fredrik Sjøvold (k), Magnus Aasarød, Espen Amandus Mathiassen, Jonathan Smerkerud Frønes, Robin Johansen Hermanstad.

Bytter:
46' Druzkowski --> Gard Ragnar Killingberg
63' Johnsen --> Brede Frøysa
78' Mathiassen --> Fredrik Alexander Myrvold

Ubenyttede reserver: Christian Grindvold, Jonas Krokstad Aune, Andreas Uzoma Arukwe, Alexander Kvalvik.