Sikret plass i sluttspillet

Postet av Marius L. Larsen den 20. Sep 2021

(Tiller 3 - 2 Malvik) TOBB ARENA SØR: Kvinner A skapte store målsjanser i en etter hvert knepen seier over Malvik mandag kveld.

Maria Høvik (t.v.), Hedda Stuedahl-Karlsen, Sandra Aardahl Gulstad og Vilde Bjørgård Kristiansen løp sokkene av seg sammen med resten av sine lagvenninner.

* Strålende start med to raske mål
* Tiller svarte tidlig etter redusering
* Store målsjanser utover i kampen
* Reduserte i andre omgang, men seieren var aldri truet

De blåkledde fra Tillerbyen visste på forhånd at det ble en tøff kamp mot et godt Malvik-lag anført av en målfarlig kaptein, men så virket det som om Tiller giret opp et lite hakk også.

Allerede før tre minutter var spilt fintet Hedda Stuedahl-Karlsen bort både midtstopper og back før hun hamret ballen i nærmeste kryss med venstrefoten fra 18 meter.

Tiller var virkelig på hugget i åpningsminuttene, og etter 16 minutter ble ledelsen doblet. Sandra Aardahl Gulstad satte i gang Vilde Winge Kristiansen i bakrom på et innkast, og sistnevnte løp forbi forsvaret og lobbet ballen elegant over keeper og i mål fra skrått hold - hennes fjerde nettkjenning for sesongen.

Men tomålsledelsen varte ikke lenge. Seks minutter senere reduserte Malvik på sin første visitt, da Tiller ikke fikk klarert et hjørnespark og gjestene fyrte ballen i lengste hjørne fra 16 meter.

Kunne ha punktert - men spenning mot slutten

Tiller skapte flere store målsjanser før pause. Vilde Hulaas Grøseth skjøt like over fra 18 meter og etterpå i nettveggen, og Synne Aunehaugen headet like utenfor på et hjørnespark.

Derfor var det ikke ufortjent at Sandra Aardahl Gulstad la på til 3-1 kort tid før pause da hun var iskald alene med keeper etter målgivende pasning fra Aunehaugen.

Tiller kunne ha punktert kampen rett etter sidebytte. Gulstad fant Stuedahl-Karlsen i feltet, men skuddforsøket fra ti meter endte himmelhøyt over mål.

Istedenfor reduserte Malvik til 2-3 på et langskudd i hjørne, og kampen bølget frem og tilbake de siste tjue minuttene.

Tiller hadde de største sjansene og gikk ordentlig i krigen mot en fysisk tøff motstander. Først klarte ikke en blåkledd trio å pirke inn Marie Methis hjørnespark som landet på én meter fra målstreken, og deretter skjøt Gulstadi nettveggen.

Thea Arnegård Kulvik traff rett på keeper fra kloss hold og Pia Skråmo Lien skjøt over på retur fra keeper etter et nytt Gulstad-raid.

Malvik hadde én stor sjanse mot slutten da de plutselig kom alene med Tiller-keeper Kaisa Øien Aune, men ballen havnet utenfor mål.

Dermed ebbet kampen ut i en fortjent 3-2-seier til Tiller, som med denne trepoengeren har sikret seg en plass i sluttspillet, da blåtrøyene ikke kan bli dårligere enn nummer tre i avdelingen.

Sluttspillet inneholder som tidligere nevnt de tre øverste lagene fra begge avdelinger og starter i løpet av uke 40.

Neste kamp i grunnserien er allerede på onsdag kl.19.30, da Tiller møter Charlottenlund på TOBB Arena Sør.

Tiller IL 3 - 2 Malvik IL
1-0 Hedda Stuedahl-Karlsen 3'
2-0 Vilde Winge Kristiansen 16'