Seiret i mørket

Postet av Marius L. Larsen den 13. Sep 2021

(NTNUI 1 - 2 Tiller) LADE 4 KUNSTGRESS: Kvinner A tok en knepen, men fortjent seier på en bane som dessverre leverte under sperregrensen.

Synne Aunehaugen (i midten) doblet ledelsen på straffespark rett før pause. I bakgrunnen ser vi en mørklagt bane som ikke ble lysere i andre omgang.

* Stuedahl-Karlsen sendte Tiller foran
* Aunehaugen doblet ledelsen på straffe
* NTNUI reduserte rett etter sidebytte
* Tiller med store målsjanser
* En kommunal bane uten lys skapte problemer

De blåkledde fra Tillerbyen åpnet kampen best, selv uten de store sjansene. Studentene fra Gløshaugen og Dragvoll lå lavt i banen og lot Tiller trille ball.

Etter ti minutter var Vilde Hulaas Grøseth nære ved å sende de blå i føringen, men skuddet fra 25 meter strøk lengste stolpe.

Hedda Stuedahl-Karlsen var centimetere unna å styre inn 1-0 fra kloss hold etter et godt innlegg fra Sandra Aardahl Gulstad, og rett før dette kom NTNUI på en sjelden visitt, da de sendte en corner rett i tverrliggeren.

Men i det 24. minutt ble det endelig jubel. Thale Hinsverk, som endelig hadde fått på seg drakten, fant en livlig Stuedahl-Karlsen med en perfekt stikker gjennom. Fra 15 meter curlet hun ballen lekkert i lengste hjørne til 1-0.

Lys i enden av tunnelen

Rett før pause doblet Synne Aunehaugen ledelsen med et knallhardt straffespark, men rett etter sidebytte reduserte studentene etter at Tiller ikke fikk klarert et frispark.

Dog var seieren egentlig aldri truet. Tiller dominerte resten av omgangen og skapte store målsjanser etter godt angrepsspill.

Spesielt var 15-årige Thea Arnegård Kulvik svært våken, og hun var millimetere unna å punktere kampen fra kloss hold halvveis i andre omgang.

Også gode avslutningsforsøk fra Stuedahl-Karlsen og Aardahl Gulstad kunne fort ha endt annerledes.

Dessverre ble andre omgang preget av mildt sagt elendige lysforhold på Lade 4. Av totalt 14 lamper på mastene, var det bare 5 som hadde lys i - hvorav ett lys fungerte på den ene halvdelen. Kampen var nære ved å bli avbrutt til pause, men begge lag var enige om å fullføre.

Vi håper Trondheim kommune snarest mulig tar tak i lysforholdene på den aktuelle banen, der våre lag har flere treningstimer gjennom høsten.

Neste duell er borte mot Charlottenlund allerede torsdag 16. september kl.20.00.

NTNUI 1 - 2 Tiller IL
0-1 Hedda Stuedahl-Karlsen 24'
0-2 Synne Aunehaugen (str.) 43'