Seier over Melhus

Postet av Marius L. Larsen den 4. Sep 2021

(Tiller 1 - 0 Melhus) TOBB ARENA SØR: Tiller fortsetter den fine formen i Norsk Tipping-ligaen etter en ny trepoenger lørdag ettermiddag.

Magnus Bjerke var sterk delaktig i nok en seier.

* Store sjanser i første omgang
* Gladsø ble stanget i mål
* Straffediskusjon rett etter sidebytte
* Tiller mistet initiativet i en periode
* Alt i alt en fortjent hjemmeseier

De blåkledde fra Tillerbyen gikk hardt ut i oppgjøret mot laget fra nabokommunen foran mange tilskuere på TOBB Arena Sør. Allerede før tre minutter var spilt kranglet Robin Hermanstad seg gjennom, men fra skrått hold gikk forsøket rett på keeper.

Melhus headet like utenfor fra nært hold like etterpå, men det meste handlet om Tiller de første 45 minuttene.

En Melhus-spiller beinet ballen unna rett før målstreken etter en Magnus Bjerke-corner, og ikke lenge etterpå sto Jonathan Smerkerud Frønes mutters alene og headet over mål fra ti meter.

Og nå skjedde det mye i solskinnet. En svært offensiv og livlig Bjerke slo til med et nesten perfekt innlegg i feltet, men Hermanstad på bakre stolpe traff feil side av nettveggen. Etter en halvtime måtte Melhus' målvakt i full strekk da han hindret Espen Mathiassen.

Det skjedde også i det 45. minutt, men på den påfølgende corneren ble det endelig stor jubel blant hjemmefansen. Bjerkes gullfot traff først Frønes som headet via Henning Borgen Gladsø og i nettmaskene til 1-0.

Dramatikk etter sidebytte

Andre omgang startet med et lite drama. Melhus ropte på straffespark ved to anledninger, og de fikk gehør av hoveddommeren på den siste situasjonen. Men etter en nøye samtale med assistentdommer, ble det vinket for offside, noe som så korrekt ut.

Dette tente begge lag. Det flagret med både taklinger og gule kort i en periode, og det så gjestene til å utnytte bedre. Tiller mistet initiativet til Melhus, uten at de klarte å skape de helt store mulighetene på Tiller-keeper Sondre Kroglund.

Tiller prøvde å fortsette sitt vante offensive spill, men det stokket seg litt på siste tredjedel. Det nærmeste de kom 2-0 var på et godt innlegg fra Magnus Aasarød, der Mathiassen var et par hårstrå unna å stusse inn en ny scoring.

Helt på tampen skjedde det en kollisjon i Tillers 16-meter mellom Gladsø og tidligere Tiller-spiller Edvard Ølstøren. Begge måtte forlate banen med hodeskader, og vi håper begge kommer raskt tilbake.

Etter seks lange overtidsminutter, kunne de blåkledde juble over en skikkelig krigeseier og tre nye poeng.

Neste kamp er borte mot Tynset lørdag 11. september kl.16.00.

Tiller IL 1 - 0 Melhus IL
1-0 Henning Borgen Gladsø 45'

5. runde Norsk Tipping-ligaen avd. 5
Lørdag 4. september 2021 kl.14.00
Gule kort Tiller: Fredrik Sjøvold (53'), Gard Ragnar Killingberg (58')
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 200

Sondre Kroglund
Magnus Bjerke, Sindre Myrvold Welo, Henning Borgen Gladsø, Gard Ragnar Killingberg, Magnus Aasarød, Fredrik Sjøvold (k), Jørgen Kjøsnes Valleraunet, Espen Amandus Mathiassen, Jonathan Smerkerud Frønes, Robin Johansen Hermanstad.

70' Killingberg --> Andreas Druzkowski
70' Valleraunet --> Brede Frøysa
90' Gladsø --> Andreas Uzoma Arukwe

Ubenyttede reserver: Tor Solvoll, Jonas Krokstad Aune, Kasper Røe, Espen Johnsen, Fredrik Alexander Myrvold.