Storseier ga 2. runde i NM

Postet av Marius L. Larsen den 24. Jul 2021

(Tynset 1 - 4 Tiller) NYTRØMOEN GRAS: Tiller er klar for 2. runde i NM etter en storseier lørdag ettermiddag.

Alle ti utespillere jublet over Robin Hermanstads (nr to f.v.) 1-0-scoring. Klart at det å få spille fotball sammen igjen betydde ekstremt mye for de blåkledde.

* Kombinasjonen Sjøvold-Hermanstad-Frønes herjet
* Hermanstad scoret først
* Frønes med dobbel
* Myrvold med sitt første A-mål
* Skapte store målsjanser i tillegg

De blåkledde fra Tillerbyen virket skikkelig på hugget i åpningsminuttene mot et lavtliggende Tynset-lag. En stor og strøken gressmatte var så aldeles ikke til hinder for god fotball, selv om nærmere 30 grader kunne fort ha knekt alle og enhver. Det var jo tross alt 637 dager siden forrige obligatoriske seniorkamp.

Spesielt var Robin Hermanstad farlig. Det skulle det absolutt ikke være noen tvil om. Samarbeidet mellom Jørgen Valleraunet, Ove Bugten og Hermanstad på venstresiden var enorm, og etter 13 minutter ble det også bortejubel. Kaptein Sjøvold fant Hermanstad rett innenfor 16-meteren med en lekker pasning, men nedtaket og fintingen av back og midtstopper var enda lekrere. Da mangler vi nesten superlativer da han satte ballen elegant i hjørnet fra tolv meter - 0-1 på Nytrømoen.

Tynset hadde et skudd godt over mål etter omtrent halvspilt første omgang, men det var så å si bare Tiller det skulle handle om før pause. Angrepstrioen Hermanstad, Jonathan Smerkerud Frønes og Espen Mathiassen var livsfarlige hver gang de kom fremover.

Det holdt på å bli nok en jubel da Hermanstad fant Frønes i feltet som satte ballen i mål, men målet ble annulert ettersom ballen var ute av spill i forkant.

Tre minutter før pause ble det imidlertid dobling av ledelsen. Valleraunet fant Hermanstad med en perfekt pasning i bakrom, og lynvingen løp fra alt og alle før han nok en gang serverte Frønes foran mål som la bredsida av høyrefoten til og styrte inn 2-0 - endelig.

Myrvold på direkten - Frønes med to

Blåtrøyene fryktet et massivt Tynset-press i starten av andre omgang, men det kom aldri. Istedenfor var det Tiller som fortsatte å gå i angrep.

Tre minutter etter sidebytte fant Sjøvold Hermanstad nok en gang på vei gjennom. Alene med keeper gikk skuddet rett på Tynsets sisteskanse, men Frønes plukket opp returen utenfor 16-meteren og ladet kanonen, men målvakta reddet fint.

Ikke lang tid etterpå var det Garstad som var serveringsklar da han la ballen til rette for Frønes, men skuddet fra skrått hold snek seg like utenfor lengste stolpe.

Men så kom den forløsende 3-0-scoringen. Et hjørnespark ble delvis klarert, men kun ut til Fredrik Myrvold som sto på 18 meter. Han smelte til på en berøring og ballen føyk i lengste hjørne på strøkent vis. Hans første mål på A-lagsnivå.

I det 71. minutt var det uansett ikke noen tvil lenger. Lørdagstrioen Sjøvold-Hermanstad-Frønes kombinerte nok en gang, og igjen i nevnte rekkefølge. Sjøvold spilte Hermanstad alene mot keeper, men han så angrepsmakker Frønes stormet mot mål ved siden av. En enkel pasning tvers over og en enkel styring fra kloss hold fra sistnevnte førte til at det sto 4-0 i målprotokollen.

Tynset reduserte på et godt plassert skudd få minutter etterpå, men Tiller hadde veldig god kontroll på kampen.

Så god kontroll at Hermanstad ville toppe en kjempekamp rett før slutt, men forsøket på brassespark endte med at ballen strøk nærmeste stolpe.

Dermed kunne Tiller juble over en strålende 4-1-seier på bortebane og avansement i NM.

Nå venter 2. runde førstkommende helg. Motstander og tidspunkt er ventet å bli klart i løpet av mandagen.

Lørdag 24. juli 2021 kl.14.00
Gule kort Tiller: Sindre Myrvold Welo (66’), Jonas Krokstad Aune (90’)
Tilskuere Nytrømoen gras (Tynset): ca 300 (derav 25 bortesupportere)

Sondre Kroglund, Magnus Bjerke, Sindre Myrvold Welo, Kasper Røe, Jørgen Kjøsnes Valleraunet, Fredrik Alexander Myrvold, Fredrik Sjøvold (k), Ove Westby Bugten, Espen Amandus Mathiassen, Jonathan Smerkerud Frønes, Robin Johansen Hermanstad

46’ Mathiassen —> Sondre Bondø Garstad
71’ Myrvold —> Jonas Krokstad Aune
80’ Røe —> Andreas Uzoma Arukwe
85’ Bjerke —> Marius Jensen
88’ Bugten —> Steffen With Størseth

Ubenyttede reserver: Tor Solvoll, Jonas Uran Rønning.