Viste styrke i tøff seier

Postet av Marius L. Larsen den 6. Jun 2021

(J17 Tiller 3 - 2 Astor) TOBB ARENA SØR: J17 havnet tidlig under, men reiste seg og vant fortjent etter en tøff duell søndag kveld.

Astor ga en tøff kamp, men Tiller viste hva som bor i dem.

* Lå under etter to minutter
* Jensen med kanonscoring rett før pause
* Sterk andreomgang
* Nyberg Hansen sikker fra straffemerket
* En spesiell 3-1-scoring

Aller først vil vi nevne den berømte elefanten i rommet. Røytegresset som tidligere hadde vært et problem på TOBB Arena Sør, var forsvunnet i dag. Årsaken? Det må være regnet. Det flotte regnet i et herlig sommervær. Lettelse.

Så tilbake til kampen.

De blåkledde fra Tillerbyen visste fra tidligere i vår at Astor er et meget solid fotballag. Allerede før to minutter var spilt scoret gjestene fra Havstad kampens første scoring fra 20 meter rett i krysset. Ironisk nok kunne tingene ha vært omvendt ett minutt tidligere, men Thea Arnegård Kulviks forsøk alene mot keeper snek seg like utenfor stolpen.

Tiller var ikke gode med ballen i deler av førsteomgang. Astor sto høyt og presset Tiller til å gjøre feil. Etter 29 minutter kunne de ha doblet ledelsen, men en solid redning av Tiller-keeper Marita Flataunet-Jensen hindret et nytt baklengsmål.

Vertene kom bedre med utover i omgangen, og den første store sjansen kom få minutter senere. Isabel Teigen raget høyest på Ella Solbakkens perfekte innlegg, men ballen havnet like utenfor målet.

Rett etterpå skjøt Emma Jensen over mål etter et skudd i returrommet på et hjørnespark, og det var tydeligvis et varsku.

Tre minutter før pause skjedde det igjen. Nok en god corner fra Ingeborg Nyberg Hansen holdt på å bli kranglet i mål, men Astor fikk klarert delvis. På 14 meter sto kaptein Jensen og klinte til på halv volley, og ballen føyk i lengste hjørne på lekkert vis til 1-1.

Svendsen scoret i "comebacket"

Tiller tok tidlig tak i kampen etter sidebytte. Det var tydelig at her skulle blåtrøyene enda mer fremover.

Andreomgangen er bare sju minutter gammel da Tiller får straffespark etter en hands i feltet. Nyberg Hansen var sikker i sin sak og sendte Tiller i føringen - 2-1.

Og nå var det stort sett bare Tiller. Arnegård Kulvik var nære ved å styre inn 3-1 fra kloss hold, Teigen ladet venstreslegga som keeper reddet så vidt og Frida Ørndal Svendsens forsøk fra åtte meter ble reddet på streken.

Men Frida ga seg ikke. Etter å ha vært skadet store deler av året, fikk hun sin deilige revansje for sitt knallharde arbeid i mange måneder. Et innlegg fra Nyberg Hansen ble stusset videre av Teigen, og på bakre stolpe sto en umarkert Ørndal Svendsen som banket inn 3-1 på deilig vis.

Tiller kunne ha scoret flere mot slutten. Arnegård Kulviks herlige lobb over keeper traff tverrliggeren, og Michelle Alstads styring fra nært hold ble hindret nettsus av en Astor-fot.

Gjestene reduserte til 2-3 på et godt frispark på overtid, men Tiller kunne juble over seier og tre flotte poeng.

Neste kamp for J17 er borte mot Charlottenlund tirsdag 15. juni.

Tiller IL 3 - 2 Astor FK