Videre som gruppevinner

Postet av Marius L. Larsen den 29. Mai 2021

(J17 Charlottenlund 2 - 4 Tiller) EXTRA ARENA: Tiller vant den innledende gruppa i Adidas Cup lørdag ettermiddag.

Det tok 28 minutter å sprekke Charlottenlund. Rikke Olufsen (nr to f.v.) styrte inn Ingeborg Nyberg Hansens (nr 10) innlegg fra to meter.

* Olufsen sprakk bobla
* Tre mål på fire minutter
* Store Tiller-sjanser i første omgang
* Fortjent seier

Charlottenlund måtte vinne med tre mål for å passere Tiller på tabellen, men det var gjestene fra sørsida som åpnet i et sedvanlig offensivt trykk mot en lavtliggende motstander.

I løpet av de tre første minuttene var Synne Aunehaugen nære ved å score på hodet, og Thea Arnegård Kulviks forsøk fra 14 meter skled av foten.

Allikevel fikk de grå- og rødkledde kampens første store mulighet. Litt ut av ingenting kom vertenes angriper plutselig alene med Tiller-keeper Marita Flataunet-Jensen, men den oransjelysende sisteskansen vartet opp med en mesterlig benparade.

Men det var Tiller som kjørte på i angrep. Isabel Teigen fikk to gode muligheter fra skrått hold, men begge forsøkene gikk utenfor. Michelle Kveberg Alstads gode innlegg på bakre stolpe var Rikke Olufsen centimetere unna å stange i mål.

Og endelig satt den. I det 28. spilleminutt fikk Ingeborg Nyberg Hansen tilbake hjørnesparket hun slo på første stolpe. På den andre pasningen i feltet gikk ballen i tverrliggeren før den dalte ned til Olufsen på bakre, som brukte alle magemuskler hun har da hun styrte inn 1-0 fra nært hold.

Dessverre varte ledelsen like lenge som jubelen. Charlottenlund gikk rett i angrep og fikk et hjørnespark som de utlignet til 1-1 på.

Men også Tiller ville svare med én gang. Et høyt og aggressivt press førte til at Arnegård Kulvik kom alene mot keeper, og denne gangen var hun iskald da hun satte inn 2-1 - fire minutter etter Olufsens åpningsmål.

Lekre scoringer - og "comeback"

Andre omgang startet rotete. Tiller slet med å spille seg fremover, og ble raskt brutt på midten av banen. Charlottenlund hadde et par halvsjanser, mens Olufsen i andre enden var ikke langt unna å styre Kulviks gode innlegg fra ti meter i mål.

Tiller gjorde flere bytter i andre omgang. Inn kom Frida Ørndal Svendsen, som har vært ute med en kneskade helt siden tidlig mars - svært gledelig å ha deg tilbake, Frida! Inn kom også Vilde Bjørgård Kristiansen, som helt til pausen (!) var i ventekarantene og fikk bekreftet negativ prøvesvar. Gliset har aldri vært bredere på den ellers så joviale jenta da hun entret kunstgresset tidlig etter sidebytte.

Etter 64 minutter ble det endelig ny Tiller-jubel. Et flott angrep endte med at livlige Olufsen ble spilt alene mot keeper, og som hun alltid har gjort i 2021, så banket hun ballen kontant i mål til 3-1.

Fem minutter senere ble kampen punktert. Et lekkert skudd fra Arnegård Kulvik snek seg i lengste hjørne, og nå skulle det bli ekstra vanskelig å ta igjen Tiller på Extra Arena.

Charlottenlund reduserte imidlertid til 2-4 da en gråkledd spiller tuppet ballen i mål fra sju meter, men flere mål ble det altså ikke - selv om Ine Smemo traff tverrliggeren på et kontant skudd fra 20 meter helt på tampen.

Tiller seiret 4-2 og vant dermed trøndergruppa. Nå venter sluttspill i løpet av august/september. Mer informasjon om sluttspillet kommer så snart vi mottar det.

Charlottenlund SK 2 - 4 Tiller IL
0-1 Rikke Sofie Olufsen 28'