Sju mål og ny seier

Postet av Marius L. Larsen den 18. Apr 2021

(J17 Tiller 7 - 3 Strindheim) TOBB ARENA SØR: J17 spilte en solid treningskamp mot Strindheim lørdag kveld.

Ingeborg Nyberg Hansen (i midten) blir omfavnet av sine lagvenninner etter sitt andre mål for dagen.

Kort sammendrag

* Lå under 1-0
* Rikke Olufsen på hodet (!)
* Dobbel fra Nyberg Hansen og Arnegård Kulvik
* Teigen avsluttet dagens lekreste angrep

Etter en lang dag med Tiller-mesterskapet i straffespark, der begge J17-lagene var ett fattig mål unna å avansere til semifinale - og for øvrig havnet like langt som herrer A - avsluttet de lørdagen med en treningskamp mot alltid solide Strindheim.

Det var mulig at det var noen straffenerver igjen å spore hos kveldens hjemmelag, for det var lite som stemte i åpningsminuttene. Derfor var det heller ikke helt ufortjent at gjestene fra Leangen satte inn 0-1 etter at en gulkledd angriper kom alene med Tiller-keeper Ayla Latifi.

Men Tiller våknet - til de grader.

Under to minutter senere sto det 1-1. En perfekt ball fra en svært livlig Isabel Teigen fant Rikke Olufsen i bakrom, og fra skrått hold var hun iskald og utlignet til 1-1 i lengste hjørne.

Det tok ikke lang tid før sjokkbølger slo gjennom hjemmebenken. Nok et glimrende hjørnespark fra Ingeborg Nyberg Hansen ble stanget i mål av Olufsen fra kloss hold - og dermed var kampen snudd - 2-1.

Nyberg Hansen-dødballer

For nå var Tiller virkelig gode. De lot ikke Strindheim få ha ballen noe lengre enn Usain Bolts verdensrekord på 100-meteren. Thea Arnegård Kulvik skjøt i tverrliggeren etter et perfekt angrep på høyresiden halvveis ut i omgangen, men denne spennende angrepsspilleren skal vi komme tilbake til.

Først valgte Nyberg Hansen å gjøre det selv i det 26. spilleminutt. På et hjørnespark, der hun helt sikkert trodde hun skulle få nok en målgivende pasning til en blåkledd venninne som raget høyest, så skjøt hun ballen rett i lengste kryss til 3-1!

Så var det Kulviks tur. Et uromoment for motstanderen, og det viste hun nok en gang. Hun løp fra alt og alle da hun stormet mot keeper og satte inn 4-1 på iskaldt vis.

Seks minutter før full tid fikk Teigen æren av å fullføre et herlig angrep. Det endte med at hospitant Ella Selvaag Solbakken la perfekt førtifem grader til førstnevnte som satte bredsiden til og scoret Tillers femte for dagen.

Blåtrøyene fortsatte kjøret mot Strindheims mål også etter sidebytte. Andre omgang var ikke mange minutter gammel før Nyberg Hansen ladet slegga på et frispark og hamret inn 6-1 fra 32 meter (!) på det absolutte lekreste vis.

Kort tid etterpå la Arnegård Kulvik på til 7-1 etter at hun hamret ballen i korthjørnet på Strindheims sisteskanse, men så våknet gjestene da de reduserte to ganger på få minutter mot Tiller-keeper Marita Flataunet-Jensen.

Mot slutten kunne Olufsen ha scoret sitt velfortjente hattrick, men skuddforsøket endte kontant i stolpen fra tolv meter.

Dermed kunne Tiller smile over en solid gjennomføring og en flott seier over en god motstander.

Tiller IL 7 - 3 Strindheim IL