Ny dobbeltseier

Postet av Marius L. Larsen den 17. Des 2020

BYÅSEN ARENA (DALGÅRD): G16 tar juleferie med stor selvtillit etter to nye seiere onsdag kveld.

De blåkledde fra Tillerbyen spilte to nye treningskamper onsdag kveld på Dalgård-anlegget, der Byåsen var motstander, et lag som også skal ut i kvalifisering til 0. divisjon i januar.

Tiller kom fra en dobbeltseier over Kattem på søndag, og Tiller 1 gikk rett ut av startblokkene i oppgjøret mot Byåsen.

De blå spilte god offensiv fotball og utnyttet bakrommet til Byåsen med mange innlegg og overtallssituasjoner mot keeper. Spesielt Petter Solbakken hadde en god dag på banene og var i perioder et angrep alene. Det var nemlig angrepsspilleren som fikset 1-0 etter fire minutter før Alex Thien-Lac Nguyen doblet ledelsen kort tid etterpå.

Byåsen reduserte til 1-2, men Sebastian Lien Bjørgmo satte inn 3-1 like etterpå. I andre omgang dro Tiller ifra, og Solbakken økte til 4-1 og Alexander Kvalvik til 5-1.

Forsvaret hadde god kontroll og midtbanen styrte spillet godt og løp opp indreløperne til Byåsen. Selv om vertene reduserte til 2-5, var det Oskar Vold som fastsatte sluttresultatet til 6-2 helt på tampen.

Fenheim og Ademi på scoringslista

Rett etterpå spilte Tiller 2 som startet kampen med høy intensitet og klarte å bryte Byåsen 2 på vei framover. Blåtrøyene presset som lag og fikk ballvinninger høyt oppe i banen.

Det resulterte i to raske scoringer. Først var det Simen Lagesen Fenheim som satte inn 1-0 før Triumf Ademi doblet ledelsen like etterpå.

At det bare sto 0-2 til pause skyldtes at Tiller var for lite effektive foran mål. Ruben Negård Skjønberg styrte midtforsvaret og hadde god kontroll bakover. På midtbanen var Emilian Bostad Eilertsen dominerende mens både Jørgen Urfjell Rørvik og Dawit Mulugeta kom på helhjertet offensive løp.

Byåsen fikk flere muligheter etter sidebytte og klarte å få en redusering etter halvspilt andre omgang. Alt i alt endte det til slutt med en fortjent Tiller-seier.

Dermed ble det nok en blå jubelkveld i desember, og nå gledes det vanvittig til alvoret sparkes i gang på nyåret.