J17: Steinkjer 3 - 0 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 13. Nov 2020

ABRAHALLEN (SVEBERG): J17 med sølv i kretsmesterskapet.

Denne gjengen har levert en fantastisk høst.

De blåkledde fra Tillerbyen virket sedvanlig pigge i åpningsminuttene i det som skulle bli en knalltøff finalekamp mot en solid motstander.

Etter fem minutter smalt det i stolpen. Emilie Jørgensen Leer stormet mot mål fra skrått hold og hamret ballen i lengste stolpe før kaptein Synne Aunehaugen skled returen rett i en offsideplassert Leer.

Tiller kjørte på. Karine Ornæs Midjo traff nettveggen og flere gode cornere og innlegg var svært nære at blåtrøyene fikk styrt i mål.

Steinkjers første store målsjanse kom etter 25 minutter. Et frispark dalte ned i feltet, men fra kloss hold reddet Tiller-keeper Ayla Latifi mesterlig.

Mot pause var det Tiller sin tur igjen. Aunehaugen skjøt over fra 12 meter, Rikke Olufsen traff like utenfor og Emma Jensen var centimetere fra å stange inn kampens første scoring på et godt slått hjørnespark fra kapteinen.

På overtid i første omgang ble livlige Aunehaugen felt rett innenfor 16-meteren, men til tross for leggskinnekko i veggene, ble det ikke dømt straffespark.

Bakpå etter sidebytte

Andre omgang startet kanskje litt passivt, for det var motstanderen i gult og sort som tok initiativet etter at lite stemte for de blå. I det 51. minutt headet de en corner i tverrliggeren, og Tiller var nå advart.

Men advarselen endte med fulltreffer. Fra 22 meter havnet et godt plassert skudd i lengste vinkel, og Tiller fikk en oppoverbakke å gå.

Blåtrøyene ga seg imidlertid ikke, og de prøvde alt de kunne. Thea Arnegård Kulvik og Hejar Kara kombinerte fint i perioder, men det unge laget manglet det lille ekstra i de avgjørende øyeblikkene.

På overtid kontret Steinkjer inn både 2- og 3-0, og Tiller måtte dermed se seg slått i jakten på et nytt kretsmesterskap.

Uansett er sølv i J17-klassen en fantastisk prestasjon for laget som har en gjennomsnittsalder på 15,5 år. Hele J17-gruppa er gammel nok til å spille i samme klasse også neste år, og da har laget varslet en revansje.

Vi gratulerer samtidig Steinkjer Fotballklubb med kretsmesterskapet etter en angrepsvillig og velspilt finalekamp.

Vi takker også Trønderbladet for at de sendte finalen på nett-TV. Vi vet at svært mange fra Tiller fulgte med fra start til slutt, og det setter vi stor pris på.