J19: Tiller 2 - 0 Steinkjer/Egge

Postet av Marius L. Larsen den 23. Okt 2020

TOBB ARENA SØR (TILLER): Fredagens tøffe batalje endte med stivfrosne tær, to scoringer og tre viktige poeng.

Jubel for Marie Methis hinsides 2-0-scoring på overtid.

De blåkledde fra Tillerbyen kunne fort ha havnet bakpå allerede før to minutter var spilt. En ball i bakrom endte med at en oransjkledd angriper fra samarbeidslaget Steinkjer/Egge kom alene med Tiller-keeper Kaisa Øien Aune, men lobbforsøket endte like utenfor stolpen.

Ikke lenge etterpå kunne Synne Aunehaugen ha sendt Tiller i føringen på et volleyskudd på en corner fra Marie Methi, men ballen skled av foten i skuddøyeblikket.

Det var hjemmelaget som var mest på hugget til å begynne med, og etter 25 minutter skulle de endelig få betalt for det harde arbeidet. Kaptein Synne Bye-Andersen fant Lise Finsrud med en perfekt ball, og Finsrud gjorde det som Finsrud kan, nemlig å hamre ballen høyt i nettaket på halv volley fra 16 meter - 1-0 på lekkert vis!

Finsrud var nære ved å doble ledelsen før pause, men innleggskuddet strøk lengste stolpe. Samtidig var også gjestene fra nord i Trøndelag på hugget på sine gode dødballer, men heldigvis klarte Tiller med nød og neppe å få cornerne klarert.

Årets mål på over overtid

Andre omgang ble en hard stillingskrig, med trykk på krig.

Et mer frostdekket kunstgress på TOBB Arena Sør gjorde det vanskelig å etablere gode angrep, og når begge lag trøkket til i duellene, ble det ikke noe lettere av den grunn.

Midtveis i omgangen var det Steinkjer/Egge som var det førende laget, og med sine solide 2000-spillere, var det en farlig motstander hver gang de var på siste tredjedel. Men en årvåken Øien Aune og et solid Tiller-forsvar var dyktige nok til å holde de giftige skuddføttene unna.

Mot slutten av kampen var det hjemmelaget som våknet til live igjen. Maria Alvestad Høvik skjøt kontant i tverrliggeren fra 16 meter, og hverken Hege Snåsøy Hovdahl eller Louisa Stuedahl klarte å få pirket inn Bye-Andersens gode innlegg fra kloss hold.

Tre minutter på overtid fikk Methi beskjed av dommeren at frisparket fra 30 meter var det siste som skjedde. Så hvorfor ikke prøve lykken?

Hun kvesset slegga, tok rennafart og dundra til med en blanding av vrist og ytterside - og ballen gikk knallhardt via kryssfestet og i mål på helt science fiction-aktig vis.

Hvis dette ikke er årets scoring på TOBB Arena Sør, så heter forfatter Bob og driver møbelforretning i sydlige Afrika.

Tiller kunne dermed juble over en hardtarbeidende 2-0-seier over Steinkjer/Egge, og de blå tar dermed sine tre første poeng i sluttspillet der førstepremien er kretsmesterskap.

Neste oppgjør er mot samarbeidslaget Strindheim/Byåsen KF torsdag 29. oktober kl.19.30 på bortebane.

Se tabellen her

PS! Dette var den foreløpige siste kampen til Ida Skauge Stiles, som fra og med neste uke skal i militærtjeneste. En 13 års Tiller-karriere har så aldeles ikke stoppet - bare fått en pause.

Tiller Idrettslag Fotball ønsker Ida lykke til i grønn uniform - og samtidig ønsker henne hjertelig velkommen tilbake når hun måtte ønske.