TOBB ARENA SØR (TILLER): De blåkledde fra Tillerbyen leverte en maktdemonstrasjon onsdag kveld.

Storscoreren til høyre i bildet får kanskje de fleste overskrifter etter nok en stor kamp, men hele laget fortjener utvilsomt å dele hyllesten.

Mediaavdelingen hadde akkurat spurtet (?) inn porten på TOBB Arena Sør da et voldsomt jubelbrøl runget over det knallgrønne kunstgressdekket. Da hadde Jonathan Smerkerud Frønes akkurat sendt Tiller i føringen på et knallhardt hodestøt fra kloss hold etter et kreminnlegg fra Fredrik Sjøvold - rett før pause.

Til informasjon, så vil det Frønes-navnet gå igjen etter hvert her.

Tidvis ble det hett rundt ørene - og da snakker man ikke om den usannsynlige varme høstkvelden.

For Tiller var best før hvilen. De hadde flere store sjanser til å sprekke nullen tidligere, deriblant en stor mulighet fra nært hold for kaptein Fredrik Olufsen. Men av en eller annen merkelig grunn ødela han kråkereiret i øverste løvtre bak mål.

Frønes feiret og ble advart

Andre omgang startet med et smell. Det gikk knapt tre minutter før Frønes var frempå igjen. Han driblet seg slettes ikke vekk, men fikk bort et par hvitkledde menn rett utenfor 16-meteren før han hamret løs i lengste hjørne til 2-0.

Men det stoppet ikke der.

Seks minutter senere festet han blikket, krummet nakken og la på sprang i det berømte bakrommet etter en serveringsklar pasning fra tallerkenbalansør Thomas Mikalsen. Selv under hardt press av en nesten like rask Orkla-forsvarer, var han sterk som en bjørn - nei, okse var det vi kvitterte med forrige gang - og plasserte ballen behersket til side for keeper og i mål.

3-0.

Men behersket feiring var det tydeligvis ikke, for det gule kortet mottok han etter å ha klasket hender og delt ut klemmer med sine lagkamerater.

Det går helt fint, Jonathan.

Rome(r)o og Breivoll

Hadde Kasper og Jesper vært på banen, kunne man ha lekt med tanken om Folk og røvere i Kardemomme by. Men noe ran var det aldeles ikke denne onsdagskvelden.

Et vanvittig inspirerende hjemmelag hadde full kontroll, og til og med keeper Lars Smemo, som satte i gang midtstopper Jonas Krokstad Aune og høyreback Mikalsen ved to anledninger, så ut til å kose seg uten altfor mange involveringer.

Samlingen ble komplett i det 72. spilleminutt. Et høytpressende Tiller-lag fikk gjestene fra Orkland til å gjøre feil i bakre rekker, og Henrik Langset Breivoll og Benjamin Leonidas Syversen Romero stormet alene mot keeper. Da fikk sistnevnte, gutten med flere bokstaver i navnet enn selveste alfabetet, æren av å punktere kampen til 4-0.

Tiller var nærmere fem enn gjestene var ett, men en svært smakfull trepoenger fører Tiller opp på 3. plass på tabellen, kun ett poeng bak selveste Rosenborg Ballklub.

Neste serierunde er neste onsdag kl.20.00 mot Nardo på Nissekollen.

På låven sitter kanskje nissen, men blir det delt ut gaver?