G19: Tiller 3 - 1 Levanger

Postet av Marius L. Larsen den 21. Aug 2020

TOBB ARENA SØR (TILLER): Tillers G19-lag revansjerte seg etter en svak seriestart forrige uke og vant fortjent mot Levanger onsdag kveld.

Jonas Krokstad Aune punkterte kampen like før slutt. Arkivfoto.

Serieåpningen for ei uke siden i ABRA-hallen medførte et forsmedelig 0-3-tap for våre gutter, som viste seg fra en langt bedre side i første seriekamp på eget kunstgress. Tiller tok kommandoen fra start av, og skapte flere store muligheter tidlig i kampen. Etter bare 8 minutter skulle det gi uttelling, da Andreas Fredagsvik Tran forserte fint på høyresiden og la inn til vingkollega Fredrik Myrvold. 15-åringen var iskald på bakre stolpe og satte ballen kontrollert i mål fra kloss hold.

Tiller satte stort trykk på gjestene første halvdel av 1. omgang, med høyt press og mye godt angrepsspill. I tillegg til målet, hadde både Frønes, Tran og Hafsmo gode muligheter til å øke ledelsen. Mot slutten av omgangen kom Levanger litt bedre med i kampen, og fikk en noe ufortjent utligning like før sidebytte etter en feil i Tillers bakre rekker.

Etter hvilen tok Tiller virkelig kommandoen igjen, og de kjørte på fra start. Drøye ti minutter ut i omgangen spilte Andreas Arukwe gjennom Jonathan Frønes alene med keeper. Tillers midtspiss gjorde ingen feil, og satte inn ledelsen bak Levangers målvakt. De blåkledde hadde så flere muligheter til å punktere kampen, og avgjørelsen falt i det 78. minutt: en glimrende bakromspasning fra en for dagen svært god Thomas Mikalsen, fant Roy Sneisen på et godt timet løp i bakrom. Han rundet keeper, ble felt, og sørget for at Jonas Aune sikkert kunne sette inn straffesparket som punkterte kampen til 3-1.

Det siste kvarteret ble noe preget av fotball hjemmehørende på ei ferieøy tilhørende USA, men de tre poengene var aldri truet, og Tiller kunne si seg fornøyd med sin første seier i 0. divisjon. Laginnsatsen som ble lagt ned var strålende og bærer bud om en hyggelig høstsesong dersom man klarer å fortsette i samme spor.