Uavgjort mot Ranheim J19

Postet av Marius L. Larsen den 16. Aug 2020

EXTRA ARENA (TILLER): Et ungt J17-lag målte krefter mot et langt eldre Ranheim-lag søndag ettermiddag.

Emilie Jørgensen Leer (nr fire f.h.) har levert kuleramme til samtlige motstandere så langt i sesongstarten.

Tiller fikk solid matching før første seriekamp som starter kommende uke, da de gjestet fjæra og Ranheim til en treningskamp denne søndagen.

Grunnet en cupkamp for Ranheims J17-lag, stilte hjemmelaget med et voksent mannskap. Og det var kvinner mot jenter i startfasen i oppgjøret som hadde tre omganger a 25 minutter.

Allerede før to minutter var spilt reddet Tiller-keeper Ayla Latifi et forsøk fra skrått hold, og fra Ranheim var dette blod på tann - eller fra fjære til flo om man vil.

For tre minutter senere satte de inn 1-0. Tiller mistet ballen i forsvaret da de prøvde å spille seg fri, og et hardt skudd fra 12 meter endte i nettmaskene.

Seks minutter senere ble ledelsen doblet. Et godt gjennomspill gjorde at en Ranheim-angriper kom alene med Latifi og satte inn 2-0.

Midjo serverte Leer

Men Tiller våknet fort i et usedvanlig varmt sensommervær. De kastet årene, slo på motoren og kjørte i gang.

I det 14. spilleminutt reduserte gjestene fra sørsida til 1-2. Frida Svendsen vant ballen høyt i banen og satte Sandra Halseth på et jetløp i bakrom. Hun slo inn til Emilie Leer i feltet, som fikk tak i returen fra keeper og plasserte ballen i mål.

Og nå var det mange knop i hastighet på dagens hvitkledde spillere. En livlig Karine Midjo fant Halseth på bakre stolpe, men forsøket ble først blokkert av keeper før Rikke Olufsens retur havnet utenfor.

Men rett etterpå kom utligningen. Sofie Graabak slo et perfekt innlegg til assistdronninga Midjo, som flikket ballen videre til Leer som styrte inn 2-2 fra kloss hold.

Det skulle imidlertid bli mer jubel få minutter etterpå. Nok en gang var Midjo på babord side og fant Leer i bakrom. Hun gikk mellom steiner, tang og tare og plasserte ballen til side for keeper til 3-2 i favør gjestene.

Utligning på siste spark

Det var Tiller som fortsatt hadde mer bensin på tanken etter første pause. Ti minutter etter sidebytte var det fullt fortjent at hvittrøyene la på til 4-2. Og det var på en glinsende måte. Det startet med høyreback Ida Bjørkøy som sendte kaptein Synne Aunehaugen fremover i banen. Via dekksjenta Svendsen gikk ballen videre til den nevnte målpoengsankeren Midjo. Hun serverte, ja, du gjettet riktig, kommende firemålsscorer Leer alene med keeper og da blir det som regel nettsus.

Men ikke lang tid før hjemmelaget begynte å komme inn på samme bølgelengde. Et godt slått hjørnespark ble stanget i mål fra nært hold til 3-4, og kampen på de syv hav var åpen igjen.

Tiller startet også den tredje og siste omgangen bra. Aunehaugen fant Thea Kulvik i feltet med et perfekt innlegg, men skuddet gikk midt på keeper.

Mot slutten var det de eldre Ranheim-spillerne som hadde medvind i seilene. I løpet av det siste kvarteret måtte Tiller-keeper Emilie Leirvik ut i aksjon to ganger, der den siste ble i tillegg reddet på streken av en skliende Ine Smemo.

Det siste som skjedde var et frispark til Ranheim fra 22 meter. Den suste ned i hjørnet og i mål til utrolig nok 4-4.

En svært innholdsrik treningskamp mellom to gode lag endte dermed uavgjort. Tiller leverte en solid prestasjon mot eldre spillere, og nå venter seriestart både i 2.- og 1. divisjon J17 om få dager.