J17: Stadsbygd 0 - 8 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 8. Aug 2020

STADSBYGD KUNSTGRAS (STADSBYGD): Tiller fikk en kjempestart og så seg aldri tilbake i den avgjørende kampen i Nye OBOS-cup lørdag ettermiddag.

Her setter kaptein Synne Aunehaugen pannebrasken til kort tid etter avspark. Et halvt sekund senere var kampens første mål et faktum. Foto: Marius L. Larsen.

De blåkledde fra Tillerbyen fikk seg muligens et lite sjokk allerede før kampstart. En gryende vind og nedbørsmengde var i anmarsj, og om ikke det var nok så var bygdas mystiske lukter på plass i atmosfæren som en usynlig bisverm.

Men gjestene fra byen ble ikke stukket ihjel. Snarere tvert imot. Før to minutter var tikket på uret, raget kaptein Synne Aunehaugen høyest på et perfekt slått hjørnespark fra Karine Ornæs Midjo. Som en okse som ser rødt, stanget hun like hardt på mottaket. Dermed 1-0 til de blå - og 0-1 i målprotokollen.

I det 14. spilleminutt ble ledelsen doblet - på nok et hjørnespark. Denne gang tok kapteinen det selv og serverte en målhungrig angriper ved navn Emilie Jørgensen Leer. Nå var det ingen grunn til å flire lenger, da hun hamret inn 2-0 fra kloss hold.

Kruttsterkt

Men Tiller var ikke ferdige, selv om hjemmelaget ved flere anledninger hadde gode tendenser på sin høyreside.

Etter 20 minutter var det Vilde Bjørgård Kristiansens tur til å vise seg frem. Hun kalles gjerne for "propellen" som aldri stopper, der hun løper opp, ned og sideveis gjennom hele kampen. Men at hun også hadde et skuddbein som et missil, var kanskje fjernt for noen. Fra 22 meter dundret hun til så det smalt fra standplass og fikset 3-0 i nærmeste hjørne.

Det begynte å lukte krutt fra Tiller, så kanskje det dempet den tunge halvøylukta som på like mystisk vis forsvant i en eller annen sfære desto lenger ut i kampen man kom.

Fire minutter før pause kom bekreftelsen på at Tiller ikke var på autopilot. Leona Gutji Fjeldsøs innleggsforsøk endte med henda i været. Hvis Kristiansens forsøk lignet på et missil, var Fjeldsøs avfyring en rakett med et bestemt mål - bokstavelig talt. Fra 25 meter suste ballen i en perfekt bue over keeper og rett i lengste hjørne.

Men omgangen - eller første duell, om du vil - var ikke over.

Før fløytesignalet gikk la Tiller på til både 5- og 6-0 ved Leer. Alene med keeper er det null frykt å spore hos Tillers fremste spiller. Det er faktisk så vanskelig å spore noe som helst annet enn skyggen. To identiske scoringer før sidebytte førte til mer ro i den ellers så arbeidsomme rekka.

Iskaldt

De tilreisende tok også kommandoen på det berømte fortet etter sidebytte. Et duellerende Stadsbygd-lag gjorde oppgaven vanskelig, men når man endelig finner en måte å få til flere nettsus på, må man jo prøve seg.

Etter 53 minutter var Hejar Kara offensiv og passelig sta da hun stjal ballen fra keeper og trillet inn 7-0 i den åpne kassa fra nært hold.

Ti minutter senere var det kvadrupel-Sandra Vilvang Halseth sin tur. Hun hadde et par forsøk tidligere som sneiet stolperota, men denne gang ble det suksess i jakten på gull. Et perfekt gjennomspill førte til at Halseth kom alene med keeper, og like iskald som sjøvannet i nærheten fikset hun 8-0 for Tiller.

Selv om scoringsbonanzaen tok slutt her, kunne det ha pågått lenger. Flere sjanser var bare centimetere om å gjøre, og i tillegg fikk Rikke Olufsen et mål annulert.

Heldigvis fikk sistnevnte brukt flere midler i duellene i etterkant, så kvelden var uansett berget.

Med denne seieren er dermed Tiller klare for utslagsrundene senere i høst.

Nå venter en solid treningsuke, med eller uten prosjektiler og bygdedufter, før serien starter for lag 1 og 2 uka etter.