Arkiv: Byåsen TF 2 - 2 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 18. Mar 2020

(fra arkivet) BYÅSEN ARENA (DALGÅRD): Rune Langørgen svarte kritikerne ved å utligne Byåsens tidlige tomålsledelse, som dermed sikret Tillers første bortepoeng i årets Fair Play-liga lørdag ettermiddag.

Vegard Skorstad i kamp om ballen. Morten Torset til høyre i bildet.

Allikevel fikk de blåkledde en verst tenkelig start på kampen. Allerede etter bare tre minutter får ikke gjestene klarert unna en ball i feltet, og etter mye klabb og babb får Asgeir Snekvik til slutt klinket ballen i mål fra tre meter.

Tiller henger ikke med i starten, og det er hjemmelaget som starter klart best på solfylte Byåsen Arena. Gjestene er til tider langt unna ball, og når de først får den, mister de den. Derfor kommer det ikke som et sjokk da Byåsen legger på til 2-0 etter 18 minutter. Torgeir Dahle får gå helt alene langt inne på Tillers halvdel, og får til et brukbart skudd som går via en Tiller-spiller og i mål.

Men derifra og ut kommer Tiller mer med. Kun fire minutter etter Byåsens andre scoring for dagen får gjestene straffespark da Morten Torset blir felt alene i gjennom, og de rødkledde er svært heldige som unngår kort. Rune Langørgen er sikker i sin sak, og reduserer til 2-1.

Tiller er mer mer i kampen, men Byåsen er heller ikke helt ufarlige. Et skudd fra Alexander Nynes treffer stolperota etter en halvtime spilt, men det var det nærmeste begge lag kom til flere scoringer før pause.

Etter hvilen fortsetter Tiller i samme spor som de avsluttet første omgang. På en corner blir en heading fra kaptein Jørn André Hugdal reddet på strek, før ballen havner til Langørgen på 13 meter, og han klinker til og utligner Byåsens tidlige 2-0-ledelse, til stor jubel hos de merkbare Tiller-supporterne som befant seg blant de totalt 140 oppmøtte på Byåsen Arena.

Kun minutter etter utligningen er hjemmelaget farlig frempå, men blir bare stående og måpe da Jørn André Hugdal redder på strek med et ellevilt brassespark.

I nok en god Tiller-periode med stort ballinnehav og gode offensive løp, er det Langørgen igjen som er i fokus da han smeller til fra drøyt 30 meter. Skuddet er så vidt innom hansketuppen til Byåsen-keeper Christoffer Lund Tronhus før den treffer tverrliggeren, og der kunne det fort ha stått 2-3 på tavla.

Tre minutter før full tid er det Byåsen som får en stor mulighet, men innbytter Mads Skjærvold mislykker totalt med sin heading fra fem meter, som går et godt stykke over mål.

Det endte 2-2 i en til tider fartsfylt 2. divisjonskamp på Byåsen Arena, der Byåsen var det klart beste laget de første 30 minuttene, men Tiller kom etter hvert mye mer inn i kampen, og hadde sine perioder i andre omgang der de dominerte banespillet.

– Jeg er veldig fornøyd med ett poeng i dag. Innsatsen og attityden vi viser under kampen er en klar forbedring fra forrige kamp, og det er en stor lagmoral som til slutt klarer å hente opp en tidlig tomålsledelse. Målene vi slipper inn kunne vi ha unngått, men offensivt gjør vi en god kamp, og vi kunne også fot ha fått med oss alle tre poengene, forteller Tiller-trener Geir Arne Kristiansen til Tiller Media, som også kunne legge til at han var glad for å se at Rune Langørgen åpnet målkontoen i Fair Play-ligaen med sine to scoringer.