Postet av Marius L. Larsen den 4. Jan 2020

ABRAHALLEN (SVEBERG): G16 med en knallsterk åpning på kvalifiseringen til 0. divisjon.

Fredrik Flottorp Olsen (t.h.) scoret kampens første mål i sin Tiller-debut.

Det var en tøff og jevnspilt start på oppgjøret i lune Abrahallen, men så var det gutta i helblått som viste seg frem fra en bedre side.

I det 18. spilleminutt om kampens første store mulighet. En svært livlig Fredik Myrvold fant Alexander Kvalvik i feltet, men forsøket ble reddet av keeper.

Få minutter etterpå var det en lignende situasjon, der Myrvold satte Marius Jensen fri på kloss hold, men ballen smalt i stolpen.

Debutanten scoret

Men etter en halvtime spilt ble det jubel for dagens hjemmelag. Et godt slått frispark fra Myrvold ble kriget i mål fra Tiller-debutant Fredrik Flottorp Olsen, og dermed ledet de blå veldig fortjent 1-0.

Tiller løp rett i angrep etter scoringen, og Marius Stene-Olsen var centimetere unna å doble ledelsen, da skuddet fra ti meter gikk rett over tverrliggeren.

Men spissen skulle få løfte hendene i jubelrus kort tid før pause. Igjen var Myrvold arkitekten og sentret uselvisk til Stene-Olsen som fra nært hold hamret ballen i mål til 2-0.

Straffe på slutten

Tiller virket å ha god kontroll på kampen også etter sidebytte. Blåtrøyene trillet ballen i mellom løpende Egge-spillere og skapte flere halvsjanser, der Jørgen Digres stolpeskudd fra 25 meter var den desidert største.

Få minutter før full tid falt den endelige avgjørelsen dersom noen skulle være i tvil. Myrvold ble klippet ned i feltet, og dommeren pekte på straffemerket. Digre var sikker i sin sak og sendte Tiller i en 3-0-ledelse.

Som også ble sluttresultatet. Dermed har de blåkledde fått en perfekt start på kvalifiseringen til 0. divisjon.

Neste kvalifiseringskamp er borte mot Orkla torsdag 9. januar kl.19.00.

PS! G19 vant også 3-0 i dagens kvalifiseringskamp til 0. divisjon - på walkover. Namsos valgte å ikke stille til kamp, og Tiller ble tildelt tre poeng i stedet.
G19s neste kamp er også torsdag 9. januar, mot Trond kl.21.00 på Tempe.