NTNUI 2 - 5 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 1. Okt 2019

LADE 4 KUNSTGRESS (LADE): Tiller lå under til pause, men snudde på mesterlig vis og sikret både seier i kampen og avdelingen mandag kveld.

Ida Stiles jubler sammen med 4-2-målscorer Marie Optun. Nå er Tiller klare for opprykkskvalifisering.

En verst tenkelig start. Det ble faktisk realiteten, for etter bare 45 sekunder tok NTNUI ledelsen. Tiller klarte ikke å klarere et frispark fra langt hold, og en grønnkledd spiller tuppet inn 1-0 fra kloss hold.

Men så svarte dagens hvitkledde spillere fra Tillerbyen bare to minutter senere. Ida Stiles kranglet inn 1-1 etter en dødball, og lagene var like langt.

Man så fort hvilken kamp dette skulle bli. NTNUI, som måtte ha tre poeng i sin siste seriekamp for å ha et håp om overlevelse, la seg fort bakpå mens Tiller styrte med sitt store ballinnehav.

Men det var studentene som tok ledelsen på nytt. I det 19. minutt misset Tiller på et oppspill bakfra, og fra 16 meter satte angriperen ballen høyt i mål til 2-1.

Straffesituasjon og volley

Rett etterpå oppstå en merkelig situasjon. Thale Hinsverk stormet forbi alt og alle og kom alene med keeper. Hun valgte å runde keeper før hun til slutt ble taklet klokkeklart av studentenes sisteskanse, men Tillers bønner for en god sak ble absolutt ikke hørt.

Mot slutten av første omgang ble det litt hawaii-tilstander. NTNUI trodde de hadde økt ledelsen etter en av de mange lange ballene i feltet, men det ble avblåst for keeperangrep.

Sara Bye-Andersen fikk Tillers siste store sjanse før hvilen, men volleyforsøket fra Sandra Aardahl Gulstads innlegg ble reddet av keeper.

Punktert i løpet av elleve minutter

Andre omgang startet med et nytt brak, men denne gang i favør hvittrøyene. Et innlegg i feltet havnet litt frem og tilbake før Kaisa Øien Aune tuppet ballen via stolpen og i mål til 2-2.

Og nå var Tiller virkelig på hugget. Gulstad hadde et godt skuddforsøk som keeper reddet, og både Marie Schult Optun og kaptein Andrea Holm Aune skjøt utenfor mål.

Men så var det elleve magiske minutter som snudde det hele. I det 78. minutt var det lekre kombinasjoner på venstresiden som førte til at Mari Kristine Vik slo et perfekt innlegg på bakre stolpe. Der hadde Emma von Düring stormet i feltet og hamret inn 3-2 i favør Tiller.

Ikke mange sekunder senere var ledelsen doblet. Et strålende forarbeid av Gulstad fant Optun på kloss hold som styrte inn 4-2, og da ble det vanskelig for studentene å svare.

Minuttet før full tid fastsatte Gulstad sluttresultatet til 5-2 etter å ha gjort alt selv da hun løp forbi backen og scoret lekkert alene med keeper.

Dermed kan Tiller juble over en knallsterk avdelingsseier i 3. divisjon med en kamp igjen å spille.

Nå er de blåkledde fra Tillerbyen klare for opprykkskvalifisering senere i oktober. Mer informasjon om kvalifiseringen kommer snart.