Før kampen: Kongsvinger 2 - Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 27. Sep 2019

Tiller drar av gårde til Kongsvinger i sesongens siste langtur lørdag ettermiddag.

Gutta jubler over en sen utligning mot Verdal på bortebane forrige helg. Blir alle poengene på lørdag med tilbake til Trondheim?

Skyet, 12 grader, svak vind

Vises på direktesport.no (krever innlogging)
Oppdateres direkte på Twitter

De blåkledde fra Tillerbyen setter seg på bussen grytidlig lørdag morgen for å spille årets siste bortekamp utenfor Trøndelag.

Kongsvinger Toppfotballs andrelag er slettes ingen kasteball i avdelingen. Det viste de også i motsatt oppgjør på TOBB Arena Sør i juni. De hadde gode perioder med et stort ballinnehav som Tiller slet med å endre til sitt favør, men det var blåtrøyene som scoret målene.

Andreas Druzkowski satte inn kanskje årets mål med sin 1-0-scoring rett i krysset etter 18 minutter, og Oskar Stølan fastsatte sluttresultatet til 2-0 i andre omgang med sitt solide treff fra 20 meter.

Seks kamper uten seier

Kongsvinger Toppfotball 2 startet sesongen som et nyopprykket lag med sju poeng på de tre første kampene, men så gikk det tråere.

Etter Tillers 2-0-seier på TOBB Arena Sør, gikk de derimot seks kamper uten tap, der de vant de tre siste. 6-1-seieren Steinkjer på bortebane 12. august er for øvrig lagets siste trepoenger. De har nå gått seks kamper uten seier, der 2-2-kampen mot Verdal på hjemmebane for to uker siden er det eneste poenget de har plukket.

Forrige serierunde tapte de knepent 4-3-for Raufoss 2 i det som nesten var et rent OBOS-ligaen-oppgjør med hensyn til lagoppstillinger. Nå ligger de kun målforskjell over nedrykksstreken.

Derfor er det ekstra spennende å se hvordan Kongsvinger 2 stiller mot Tiller på lørdag.

Snudde dårlig trend

Tiller jager en viktig topp 6-plassering som gir retten til å delta i Norgesmesterskapet neste år.

De fikk endret en dårlig trend i forrige serierunde borte mot Verdal. Riktignok tok nordtrønderne ledelsen i første omgang, men Robin Johansen Hermanstads utligning i det 90. minutt sørget for 1-1 og ett poeng, det første poenget på tre kamper.

Dette var også det første poenget på de tre siste bortekampene etter at de slo Nybergsund Trysil 2-1 tidlig i august.

Kanskje snur det på lørdag med en ny seier for de blå. Kanskje de klarer å kopiere 4-1-seieren fra 2012?

Se tabellen i Norsk Tipping-ligaen her

Berdal og Gladsø ute - Stølan tilbake

Til lørdagens oppgjør mot Kongsvinger TF 2 mangler de blåkledde noen spillere. Martin Kristoffer Berdal fikk seg en skade mot Verdal og er ikke med sørover.

Det er heller ikke Henning Borgen Gladsø, mens Kasper Røe har slitt med sykdom og er usikker.

Fra før er Niklas Iversen, Magnus Kristoffersen, Jonathan Smerkerud Frønes og Jonas Uran Rønning ute i en lengre periode.

På den gledelige siden har Espen Mathiassen nok en gang trent for fullt etter comebacket forrige helg, og Oskar Stølan, som har vært opptatt med futsallandslaget, er tilgjengelig for seleksjon igjen.