Tiller 1 - 0 Rosenborg 2

Postet av Marius L. Larsen den 31. Aug 2019

TOBB ARENA SØR (TILLER): Våre beste menn slo serieleder Rosenborg 2 foran et stort hjemmepublikum fredag kveld.

Robin Hermanstad er nå lagets toppscorer - og kanskje formspiller - med sine fem fulltreffere siden slutten av juni.

De blåkledde fra Tillerbyen stormet i angrep umiddelbart etter avspark, og etter bare 25 sekunder hadde Robin Hermanstad og Espen Johnsen en stor dobbelsjanse, men første forsøk ble reddet og returen gikk rett i blokka.

Fem minutter senere satte gjestene ballen like utenfor nærmeste stolpe fra kloss hold, men det var også det eneste de kom med de første 45 minuttene.

Bulldoseren Hermanstad

Selv om serieleder Rosenborg 2 hadde ballen mest, var det Tiller som skapte de største sjansene.

I det 24. spilleminutt var Hermanstad centimetere unna å styre inn 1-0 på Ole Jørgen Stegaviks innlegg, men samme spiller skulle få noe å juble for få minutter senere.

Livlige Hermanstad stormet forbi alt og alle på sin venstreside. I to dueller med henholdsvis back og midtstopper dundret han forbi og selv i noe ubalanse alene med keeper, satte han ballen kontant i mål med sin venstrefot til 1-0 og ellevill jubel både på banen og tribunen.

Denne kampen inneholdt en svært stor supporterskare på TOBB Arena Sør. Les antallet innenfor portene litt lenger ned i saken.

Keeperskade og forsvarskamp

Rett før pause kunne blåtrøyene ha doblet ledelsen etter et strålende angrep startet av keeper Erland Tangvik, via Andreas Druzkowski og til slutt til en gjennombruddshissig Johnsen, men forsøket fra skrått hold ble reddet av keeper.

Rett etter sidebytte var Stegavik nære ved å heade inn 2-0 på frispark fra Kjartan Ulstad, men igjen var Rosenborg 2s sisteskanse på alerten.

Men så ble det dramatikk. Tangvik ble skadet i en tøff duell i feltet, og tok telling. Kneet var ute av ledd, og han klarte ikke å fortsette. Siden Tiller for anledningen ikke hadde reservekeeper oppført på kampkortet, tok utespiller Henning Gladsø på seg hanskene for resten av kampen.

Rosenborg 2 styrte resten av oppgjøret - i banespillet. Men allikevel klarte de ikke å få et eneste skudd på mål, godt hjulpet av et hardtarbeidende Tiller-lag som nektet hvittrøyene å få mye rom.

I det sjuende tilleggsminuttet blåste dommeren av kampen, og Tiller kunne juble over en knallsterk seier.

Tiller har dermed slått serielederen i begge oppgjør i årets sesong.

PS! Tangviks kne som var ute av ledd ble raskt håndtert av Rosenborgs fysio, slik at skadeomfanget forhåpentligvis blir mindre. Vi ønsker å rette en stor takk til han og resten av laget for hjelp under kampen.
Tangvik skal i neste uke prøve å få tatt bilder av kneet. Skadeomfanget er ikke kjent, og vi håper på en oppdatering i løpet av kommende uke.
I mellomtiden ønsker vi keeperen riktig god bedring og selvfølgelig rask tilbakekomst.

PPS! I dag var det på det meste hele 318 tilskuere innenfor TOBB Arena Sør! Tusen hjertelig takk for den enorme støtten!

Tiller IL 1 (0) - (0) 0 Rosenborg BK-2
1-0 Robin Johansen Hermanstad 33'

18. serierunde Norsk Tipping-ligaen avdeling 5
Fredag 31. august 2019 kl.19.00
Gule kort Tiller: Sindre Myrvold Welo (88'), Martin Kristoffer Berdal (90'), Sindre Olufsen (90')
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): 318

Erland Tangvik
Andreas Druzkowski - Sindre Myrvold Welo - Martin Kristoffer Berdal (k) - Sindre Olufsen
Kjartan Ulstad - Oskar Stølan - Espen Johnsen
Sondre Bondø Garstad - Ole Jørgen Stegavik - Robin Johansen Hermanstad

65' Tangvik --> Henning Borgen Gladsø
78' Garstad --> Even Rogstad Kvalvær

Ubenyttede reserver: Gard Ragnar Killingberg, Niklas Lyngvær Iversen, Alpha Doboyou, Jonathan Smerkerud Frønes, Kasper Røe.