Postet av Marius L. Larsen den 7. Aug 2019

KOTENG ARENA (LADE): Kvinnelaget leverte mye godt spill og flotte scoringer i en tøff treningskamp tirsdag kveld.

Emma von Düring avsluttet et mønsterangrep med nettsus. Her gratuleres hun av Thale Hinsverk (t.v.), Mari Kristine Vik og Sandra Aardahl Gulstad.

De blåkledde fra Tillerbyen tok den korte turen til Lade for å møte 2. divisjonslaget KIL/Hemne til en treningskamp denne tirsdagskvelden.

Begge lagene har vist at de er topplag, men i forskjellige divisjoner. Men i løpet av kampens første tjue minutter var det stor Tiller-dominans og store målsjanser. Først skjøt Sandra Aardahl Gulstad like utenfor etter å ha kommet alene med keeper, og fra samme person gikk deretter et skudd fra 16 meter midt på KIL/Hemnes sisteskanse.

Så hadde en svært offensiv Thale Hinsverk to gode muligheter. Alene med keeper fikk hun litt for god tid slik at en forsvarsspiller klarte å blokkere skuddet i siste liten, før en gyllen mulighet etter et hjørnespark havnet skuddforsøket over mål.

KIL/Hemne hadde flere brukbare sjanser i andre halvdel av første omgang, men et godt organisert Tiller-lag holdt unna det som kom før pause.

KIL/Hemne tok ledelsen

Tiller gikk rett i angrep etter sidebytte ved en friskmeldt Lise Finsrud. Hun fant Sara Bye-Andersen i feltet, men styringen fra kloss hold ble godt reddet av keeper.

I stedet tok KIL/Hemne ledelsen under minuttet senere. Et hjørnespark endte som nedfallsfrukt som Tiller ikke klarte å klarere, og der ble ballen pirket i mål fra nært hold.

Et solid 2. divisjonslag prøvde å stresse Tiller til å gjøre feil, men 3. divisjonsspillerne vartet opp med flere gode angrep.

Dog tok det en liten stund til før man fikk se det resultere i mål.

Sterk avslutning og flotte scoringer

KIL/Hemne la på til 2-0 halvveis i omgangen med et godt skudd fra ti meter etter at Tiller mistet ballen på motsatt halvdel, og få minutter senere økte de ledelsen til 3-0 på et frispark.

Men Tiller hadde ikke tenkt å kollapse, snarere tvert imot.

Hinsverk reduserte til 1-3 på en retur fra tverrliggeren som Emma von Düring traff fra 20 meter, og ikke mange minutter etterpå kom dagens mål etter et herlig angrep som Hinsverk serverte von Düring på tolv meter, der sistnevnte plasserte ballen lekkert i lengste hjørne.

Kampen bølget frem og tilbake i sluttminuttene, men det var KIL/Hemne som punkterte og vant 4-2 med sin sene scoring fra ti meter etter å ha brutt Tiller på egen 16-meter.

Tiller takker KIL/Hemne for en god lærdom i en interessant treningskamp, og ønsker samtidig laget lykke til i høstsesongen i 2. divisjon.

Neste kamp for Tiller i 3. divisjon er mandag 12. august kl.20.00 borte mot Gimse.