Alle til A-sluttspill

Postet av Marius L. Larsen den 31. Jul 2019

Samtlige Tiller-lag spiller om det gjeveste trofeet i Norway Cup fra torsdag formiddag.

Tirsdagskvelden ble avsluttet med en dramatisk utligning av Marie Optun i aller siste sekund.

De blåkledde fra Tillerbyen stråler om kapp med sola Oslo og Ekeberg for tiden. Selv om et dramatisk temperaturfall på tirsdag som så gradestokken ramle fra 33 til 12 grader, er det meldt rundt 25 grader og knallblå himmel fra torsdag.

Akkurat i tide til utslagsrundene starter.

Øien Aune og Fredagsvik Tran med nettsus

Verdens største fotballturnering startet glimrende - og nesten perfekt - på søndag. J17 slo Radøy 7-0 før J19 seiret 4-0 over Grand Bodø. I mellomtiden var G19 nære ved å sende et stikk, men måtte se seg slått 2-0 av kommende puljevinner KFUM Oslo.

Mandagens oppgjør åpnet med en tøff J19-kamp mot islandske Valur. I en fysisk batalje på et knusktørt gressdekke, var det Tiller som vant 1-0 takket være en kontant heading fra Kaisa Øien Aune.

Umiddelbart etterpå vant J17 hele 5-0 over Eikelandsfjorden, før G19 slo Nord 3-0 etter blant annet en flott scoring av Andreas Fredagsvik Tran.

Optun sikret puljeseier i siste sekund

Dermed var det duket for en avgjørende tirsdag. Begge jentelagene var allerede sikret A-sluttspill, men de måtte ha poeng i siste kamp for å vinne pulja.

G19 måtte vinne for å nå A-sluttspillet, og det var de som startet en etter hvert så dramatisk fotballdag. Gutta i helblått vant 1-0 over amerikanske Inter ASAL og la all tvil til side.

J19 tapte knepent 1-0 mot kommende puljevinner Kolbotn, der en svak første omgang på bløtt gress ødela for en solid andre omgang.

J17 sto til slutt for en lang dags høyspenning. Kongsvinger tok ledelsen på corner tidlig i andre omgang, men Tiller ga seg ikke. I det 60. spilleminutt, kun få sekunder før slutt, var det Marie Optun som tuppet ballen elegant forbi keeper og i mål til 1-1 til ellevill jubel både på banen og sidelinja.

Dermed ble J17 puljevinner i grevens tid.

To kamper strømmes

Torsdagen starter med de eldste guttene som skal kjempe mot Kharis Academy i 16-delsfinale, et lag som ennå har til gode å slippe inn mål i turneringen.

Deretter skal begge jentelagene i aksjon mot henholdsvis Vang og Østsiden Askøy. Alle tre kampene sendes på direktesport.no, mens J17- og J19-kampen i tillegg følges direkte på Twitter.