To gull og to sølv

Postet av Marius L. Larsen den 29. Jun 2019

Tiller kapret fire av de største pokalene i Skandia Cup, og enda er det én finale igjen.

Gulljubel i J19-klassen. Her mangler endel spillere som spilte J17-finale rett etterpå.

De blåkledde fra Tillerbyen spilte hele ni kamper på Ladeanlegget på fredag, der det hele startet kl.09.00 med J15s semifinale mot Gimse. Der var det et frisparkmål fra Isabel Teigen som sørget for en 1-0-seier og avansement til finalen som spilles mot Charlottenlund lørdag kl.15.00.

J13 skulle også ende opp med jubel, men det var faktisk gulljubel i B-sluttspillet. I semifinalen slo de Malvik 5-0 på kontrollert vis, men finalen mot Freidig ble litt for spennende. Der var Tiller sterkest på straffesparkkonkurranse, da de vant til slutt 4-3 og dermed den største pokalen.

Øien Aune stanget Tiller til gull

J19 var det første laget som spilte A-finale denne fredagen. Mot alltid så sterke Strindheim var det duket for nok et spennende oppgjør.

Ti minutter før pause satte Thale Hinsverk inn 1-0 på et godt slått hjørnespark fra Kaisa Øien Aune, men Strindheim utlignet rett før pausesignalet.

I andre omgang var det Tiller som hadde det største mulighetene, og det var derfor ikke ufortjent da Øien Aune stanget inn 2-1 på et frispark fra Mari Kristine Vik kvarteret før slutt.

Tiller kunne etter hvert juble for et veldig fortjent gull i J19-klassen.

Klart tap i J17-finalen

Men kvelden var på ingen måte slutt.

Rett etter J19-finalen, skulle J17 i aksjon - også her mot et godt Strindheim-lag. Men denne gang ble motstanden for tøff.

Etter bare noen få minutter ledet Strindheim 2-0, og rett før pause la de på til 3-0 bak et etter hvert slitent Tiller-lag.

Det hjalp heller ikke at ledelsen økte til 4-0 rett etter sidebytte, og et resignert Tiller-mannskap måtte se at finalen ble til slutt tapt med klar margin.

Sølv i J17-klassen er uansett ingen nederlag for gjengen som har spilt mange kamper på få dager.

G19 tapte på straffer

Helt til slutt var G19 i aksjon mot Strindheim i finalen - Strindheim Toppfotball, i denne sammenheng - etter at de hadde slått ut Tangmoen hele 5-0 i semifinalen.

Dog så det ikke ut som toppfotball mot breddefotball. Selv om laget fra nordøst hadde de fleste sjansene, hang Tiller godt med og hadde også minst like store muligheter.

Strindheim tok ledelsen 1-0 etter kluss i forsvaret, men Magnus Kristoffersen utlignet til 1-1 kort tid etterpå.

Dessverre varte det i bare noen sekunder før Strindheim tok tilbake ledelsen med sin 2-1-scoring.

Jonathan Smerkerud Frønes utlignet til 2-2 halvveis i andre omgang, og Tiller kunne ha vunnet helt på tampen. Lekre kombinasjoner fra Roy Sneisen og Henrik Langset Breivoll førte til så nære 3-2-seier, men allikevel så langt unna.

Det ble ingen flere mål i verken full tid eller i ekstraomgangene, så det måtte straffesparkkonkurranse til. Der måtte Tiller se seg slått til slutt 6-4.

Se alle Tiller-resultater her.

Vi gratulerer våre lag med henholdsvis GULL og SØLV i Skandia Cup 2019!

Vi minner samtidig om J15-finalen mot Charlottenlund kl.15.00 på Koteng Arena (Lade).