Rosenborg 2 1 - 3 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 1. Jun 2019

SALMAR-BANEN (LERKENDAL): Tiller spilte en solid kamp og beseiret forhåndsfavoritten lørdag ettermiddag.

Tiller har fått fart på sakene. Her jubler gutta etter 2-0-scoringen til Odin Holm.

De blåkledde fra Tillerbyen opplevde åpningsminutter som skulle sette standarden for kampen. Rosenborg 2 styrte kampen med sitt store ballinnehav, mens Tiller var offensive da kontringene bød seg.

Det skulle etter hvert vise seg å være et sjakktrekk fra hovedtrener Simon Hustad Evjen å sette Odin Holm som spiss.

Tiller virket bunnsolide bakover, og etter 28 minutter fikk de en stor mulighet på hjørnespark. Et godt slått innlegg fra Holm havnet rett på pannebrasken til Martin Berdal, som stanget inn 1-0 i duell i feltet.

Og Tiller fortsatte å ta vare på mulighetene.

Fire minutter før pause var det et godt Tiller-press som førte til at vertene ble stresset. Ballen endte til slutt hos Holm som doblet ledelsen med et smart skudd fra kloss hold.

Holm i slaget

Andre omgang startet med relativt to raske sjanser for Ole Jørgen Stegavik, men begge forsøkene skrått mot keeper ble reddet av Rosenborg 2s sisteskanse.

Så kom hjemmelaget bedre med. Halvveis i omgangen ble et skudd fra 20 meter enkelt reddet av Tiller-keeper Erland Tangvik, og deretter gikk en heading bak i feltet like utenfor målet, som kanskje var hvittrøyenes største mulighet så langt i kampen.

Men dette var Tillers dag.

Tolv minutter før slutt fikk Holm muligheten i bakrom, men så sliten som han var etter dagens utrettelige innsats, ble han løpt igjen. Men det hindret han ikke i å leke litt. Bort med to motspillere og en lekker chip i lengste vinkel på det lekreste vis gjorde at Tiller ledet 3-0, til ellevill jubel blant de mange Tiller-supporterne som hadde tatt turen til Lerkendal.

Langt inne på overtiden fikk Rosenborg 2 et straffespark som de reduserte til 1-3 på.

Tiller tar dermed sin andre strake seier og klatrer opp til en foreløpig 6. plass på tabellen.

Neste kamp er mot Kongsvinger 2 søndag 9. juni kl.16.00 på TOBB Arena Sør.

PS! Juniorspiller Jonas Krokstad Aune debuterte for A-laget i dag!

PPS! Visekaptein Sindre Myrvold Welo fylte 28 år i dag! For en burdsagspresang han fikk på Lerkendal!

Lørdag 1. juni 2019 kl.13.30
Gule kort Tiller: Andreas Druzkowski (45'), Sindre Myrvold Welo (90'), Erland Tangvik (90')
Rødt kort Rosenborg 2: 90'
Tilskuere SalMar-banen (Lerkendal): ca 100

Erland Tangvik
Andreas Druzkowski - Sindre Myrvold Welo (k) - Martin Kristoffer Berdal - Sindre Olufsen
Niklas Lyngvær Iversen - Oskar Stølan - Espen Johnsen
Ole Jørgen Stegavik - Odin Thiago Holm - Robin Johansen Hermanstad

72' Stegavik --> Alpha Doboyou
79' Holm --> Sondre Bondø Garstad
85' Druzkowski --> Henning Borgen Gladsø
87' Hermanstad --> Kasper Røe
90' Iversen --> Jonas Krokstad Aune

Ubenyttede reserver: Mats Woldmo Hagen, Marius Lundhaug Larsen.