Tiller 0 - 3 Rosenborg

Postet av Marius L. Larsen den 22. Mai 2019

TOBB ARENA SØR (TILLER): Tiller holdt unna i nesten en time mot fjorårets dobbeltmester, og satte ny tilskuerrekord i samme slengen.

Disse skapte en fantastisk dag for store og små. Takk.

De blåkledde fra Tillerbyen hadde vært våkne siden sola sto opp for å rigge klart det meste til cupfesten som senere skulle komme.

Og jaggu kom den.

I et helt strålende sommervær med noenogtjue grader og med sola på gløtt, entret Tiller og Rosenborg TOBB Arena Sør uvitende om at den var tilnærmet fullsatt. Hele 2512 tilskuere var på plass innenfor portene - en ny tilskuerrekord i Tiller Idrettslag Fotball!

Tangvik med mesterlige redninger

Og kampen var heller ikke så aller verst.

Det startet med et voldsomt Rosenborg-press mot Tillers mål, men så fikk blåtrøyene kjølt seg ned litt og kommet bedre med.

I solskinnet var det et sterkt Tiller-kollektiv som fikk vise seg frem. De sprang, duellerte og taklet som aldri før.

Dog var det gjestene som hadde ballen klart mest i den første omgangen, godt anført av vår egen Mikael Tørset Johnsen, men keeper Erland Tangvik var i kjempeslag og i det vanskelige hjørnet. Selv om Rosenborg hadde to annulerte mål, var det Tangviks tre strålende redninger før pause som ble den store snakkisen.

Holdt i 57 minutter - bedre mot slutten

Med 0-0 idet den andre omgangen startet, begynte det store Tiller-publikummet på TOBB Arena Sør å håpe på en real cupbombe.

Men tenningen ble slukket i det 57. spilleminutt, da Rosenborg vartet opp med et pent angrepsspill der Erik Botheim satte inn 0-1 fra 14 meter.

Fem minutter senere ble ledelsen doblet ved Birger Meling som traff godt på bakre stolpe fra ti meter etter et innlegg fra motsatt side.

Det gjorde saken vanskeligere for Tiller, men så ble de litt løsere i fisken og skapte flere gode angrep. Gard Ragnar Killingberg hadde flere gode innlegg og en nesten-volley fra kloss hold, og den største sjansen kom fire minutter før slutt, da Oskar Stølans skuddforsøk etter en corner gikk rett på keeper.

Sekunder senere kontret Rosenborg inn 3-0 ved Gjermund Åsen, og et slitent Tiller-lag hadde ikke mer krefter igjen.

Få med deg også:
- Videre etter 3-0-seier mot Tiller (rbk.no)
- RBK slet lenge mot Tiller (adressa.no)
- Tiller - Rosenborg 0-3 (dagbladet.no)
- Se kampen i reprise på nrk.no

Vi takker alle for et fantastisk oppmøte på TOBB Arena Sør. Sammen klarte vi å skape en helt utrolig fotballdag som det vil bli snakket om av folk i alle aldre i lang tid fremover.

Gutta spiller neste hjemmekamp allerede på lørdag kl.14.00, da Verdal kommer på besøk i Norsk Tipping-ligaen avdeling 5.
Vi håper selvfølgelig vi ser deg på tribunen igjen!

Tiller IL 0 (0) - (0) 3 Rosenborg BK
0-1 Erik Botheim 57'
0-2 Birger Meling 62'
0-3 Gjermund Åsen 87'

2. runde Norgesmesterskapet menn
Onsdag 22. mai 2019 kl.18.00
Gule kort Tiller: Espen Johnsen (55'), Gard Ragnar Killingberg (70')
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): 2512 - ny rekord

Erland Tangvik
Magnus Bjerke (k) - Sindre Myrvold Welo - Martin Kristoffer Berdal - Sindre Olufsen
Niklas Lyngvær Iversen - Oskar Stølan - Espen Johnsen
Gard Ragnar Killingberg - Ole Jørgen Stegavik - Robin Johansen Hermanstad

61' Iversen --> Odin Thiago Holm
71' Hermanstad --> Alpha Doboyou
71' Stegavik --> Sondre Bondø Garstad

Ubenyttede reserver: Mats Woldmo Hagen, Kasper Røe, Andreas Drukowski, Henning Borgen Gladsø.