Vestbyen 2 - 7 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 10. Mai 2019

HAMMERSBORG KUNSTGRESS (SVERRESBORG): Kvinnelaget leverte solide varer og fikk betalt i form av tre nye poeng torsdag kveld.

Sandra Aardahl Gulstad (t.v.) og Victoria Sande Petersen herjet mot Vestbyen.

Dagens hvitkledde spillere fra Tillerbyen åpnet med å gå rett i angrep. Victoria Sande Petersen kom alene med keeper etter bare 20 sekunder, men vertenes sisteskanse klarte å redde forsøket.

Tiller fortsatte å kjøre på fremover, og det var slettes ikke ufortjent da de tok ledelsen 1-0 etter 14 minutter. Et lekkert gjennomspill til Sandra Aardahl Gulstad sørget for at angrepsspilleren hadde bare keeper å passere, og det var akkurat det hun gjorde da første jubelbrøl ble et faktum.

Vestbyens rutinerte spillere var heller ikke ufarlige på sine kontringer. Ti minutter senere kunne de fort ha utlignet, men skuddet fra skrått hold alene med Tiller-keeper Marthe Jakobsen ble godt reddet av hun med hanskene.

von Dürings første

For det var Tiller det handlet om resten av omgangen.

Første omgang under ett, og spesielt de siste 20 minuttene før pause, var kanskje noe av det bedre Tiller har levert i år.

I løpet av åtte små minutter økte hvittrøyene ledelsen til hele 4-0. Først stanget Emma von Düring inn 2-0 på et perfekt slått hjørnespark fra Kaisa Øien Aune - hennes første Tiller-mål - og deretter styrte Gulstad inn 3-0 etter et presist innlegg av Synne Bye-Andersen.

4-0-målet var kanskje årets mål så langt. Det gikk fort i svingene, der Sande Petersen og en svært livlig von Düring var involvert. Sistnevnte serverte Synne Bye-Andersen med en strålende stikker alene med keeper, der lynvingen var iskald og scorte Tillers mål nummer fire.

Stiles med stil

Det hadde kanskje ikke vært noen klager om Tiller hadde økt ledelsen ytterligere før pause, men etter sidebytte tillot gjestene å invitere Vestbyen inn i kampen igjen.

De mørkeblå reduserte til 1-4 på et godt plassert skudd fra 16 meter, men Tiller svarte umiddelbart ved Marie Methi som satte Sande Petersens målgivende pasning sikkert i mål.

Før halvspilt andre omgang økte Vilde Winge Kristiansen ytterligere med et smart skudd fra tolv meter, og nå virket Tiller å ha full kontroll på det hele.

Anført av en real forsvarsmur ledet av Ida Skauge Stiles, som ikke tapte én duell blant de svært mange, gjorde at Tiller fikk fri flyt i angrepsspillet.

Gulstad satte inn 7-1 med åtte minutter igjen å spille, mens en gavepakke til hjemmelaget førte til en ny redusering fra kloss hold.

Kampen ebbet ut i en 7-2-seier for Tiller, som med dette har vunnet samtlige fire kamper i avdelingen.

Neste kamp er mot Strindheim mandag 20. mai kl.20.45 på TOBB Arena Sør.