G19: Steinkjer 2 - 1 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 28. Mar 2019

GULDBERGAUNET STADION (STEINKJER): Steinkjer og Tiller hadde én omgang hver da G19s 0. divisjon ble innledet onsdag kveld.

Det ble bare nesten for G19-1 i serieåpningen onsdag kveld.

Kampen bar preg av at det var seriestart.

I første omgang var det lite som stemte for gjestene fra Tiller. Steinkjer-spillerne var et hakk mer aggressive enn de blå, og kjempet Tiller ut av stilen. Våre spillere hadde problemer med å finne hverandre, og det var uvanlig mange feilpasninger.

Få målsjanser

Steinkjer hadde initiativet, men skapte heller ikke så mye foran mål. Bortsett fra et lett «bombardement» i et av kampens første angrep, ble ikke Tillers Lars Smemo satt på store prøver i Tiller-målet.

Etter en drøy halvtime fikk imidlertid hjemmelaget uttelling. Fine kombinasjoner på høyresida skapte ubalanse i Tiller-forsvaret, og det som så ut som et innlegg, snek seg på finurlig måte inn ved lengste stolpe. En fortjent ledelse til Steinkjer, i en førsteomgang der Tillers juniorer aldri kom ordentlig i gang.

Spillemessig opptur etter pause

Om det var pausepraten eller om det var kjøreturen til Steinkjer som endelig var ute av hode og bein, er vanskelig å si. Kanskje var Steinkjer-spillerne også slitne etter høyt tempo før pause. Det var uansett et helt annet Tiller-lag som kom ut på banen etter sidebytte. Tiller tok initiativet fra første spark, og hadde en rekke muligheter til å komme á jour.

Allerede etter to minutters spill var Jonas Aune nær ved å utligne på heading etter corner. Keeper fikk så vidt avverget. Flere av Tillers gode cornere endte i møljespill innenfor 16-meteren, men ballen ville ikke over streken. Totalt hadde Tiller 13 cornere etter pause.

I det 55. minutt fikk Magnus Kristoffersen ladet kanonen i god posisjon like utenfor 16-meterstreken, men kula ble dessverre litt for løs og keeper fikk avverget. Ti minutter senere kom Tillers hittil største målsjanse. Et perfekt gjennomspill fra Henrik Breivoll gjorde at Roy Sneisen plutselig var alene foran mål. Steinkjers gode midtstopper klarte imidlertid å forstyrre ham så mye at Sneisen aldri fikk til noen skikkelig avslutning. Det endte i nok en corner.

Kalddusj

Da Tiller presset på som hardest for scoring, skjedde det som ikke skulle skje. En dårlig klarering bak, endte med at Steinkjer-spissen plutselig var alene med keeper og kunne øke lagets ledelse til 2-0.

En skikkelig kalddusj for Tiller, men laget fortsatte kjøret mot Steinkjers mål. Målet skulle komme, og selvsagt på en av lagets mange cornere. Etter skikkelig møljespill inne i feltet, med to redninger på strek, endte en retur i beina til Roy Sneisen. Fra ti meters hold fikk han hamret ballen i mål. Tiller fortsatte dominansen, men klarte ikke å omsette presset i flere scoringer. Dermed kunne hjemmelaget juble for tre poeng i serieåpningen.

Tiller bør snarest glemme den første omgangen, men ta med seg de gode opplevelsene fra de siste 45 minuttene. Ut fra spill og sjanser i andre omgang, hadde de blåkledde fortjent poeng. Laget manglet flere sentrale spillere onsdag, og bør derfor ha enda mer å gå på. Onsdag i neste uke venter Hommelvik på TOBB Arena Sør. Da får vi håpe på to gode omganger.

G19: Steinkjer FK 2 (1) – (0) 1 Tiller IL