Seiret i første kamp

Postet av Marius L. Larsen den 9. Mar 2019

ORKANGER IDRETTSPARK (ORKANGER): Det ble et jevnt og tøft oppgjør da G19-1 spilte årets første treningskamp mot Melhus - på Orkanger! De blå trakk til slutt det lengste strået og vant 4-3.

Sondre Vinjevoll banket inn to flotte scoringer. Bildet er fra en kamp i 2018.

Snømassene gjorde sitt for å hindre godt fotballspill, og klarte det delvis. Den siste halvtimen i første omgang kom snøfillene sidelengs, og Tiller hadde været midt imot. Melhus fikk god hjelp av snø og vind på sitt andre mål, fem minutter pause. Et frispark fra 40 meters hold dumpet ned i det snøhvite kaoset og spratt videre i mål.

Før det hadde begge lag vært farlig frampå ved flere anledninger. Melhus tok ledelsen på ei kontring midtveis i omgangen. Ti minutter senere utlignet Tiller da Magnus Kristoffersen spilte fri Cang Trung Nguyen, som satte ballen forbi keeper.

I det intense snøværet som fulgte var det vanskelig å spille fotball, og det var umulig å se sidelinjer og 16-meter. Det eneste verdt å nevne var frisparkmålet til Melhus.

Ettmålsledelse til Melhus var greit nok ved pause. Melhusbyggene var aggressive og ville mest.

Dobbel fra Vinjevoll

Etter sidebytte (og snørydding av to traktorer i pausen) var det Tiller som tok initiativet i kampen. Etter fem minutter kom Magnus Kristoffersen alene gjennom etter flott gjennomspill fra Jonathan S. Frønes, men han satte ballen rett på keeper. Etter litt klabb og babb endte ballen hos Sondre Vinjevoll som kunne bredside den i åpent mål. 2-2.

I en periode med flere store Tiller-sjanser var det Melhus som gikk opp i ledelse for tredje gang. Keeper Lars Smemo hadde ingen mulighet til avverge det flotte skuddet fra 17-18 meter.

Melhus kom mer med igjen etter 3-2-målet, men det var Tiller som hadde mest å gi mot slutten av kampen. I det 71. minutt spilte Fredrik Meland Johnsen lekkert gjennom Sondre Vinjevoll på høyrekanten. Vinjevoll tok ballen med seg og chippet den elegant over en utrustende keeper. Flott scoring.

Drøyt ti minutter før slutt ble Tiller tildelt straffespark etter at Fredrik Meland Johnsen ble hektet inne i feltet. Magnus Kristoffersen satte straffen sikkert i mål, og sikret seier.