J16: Tiller IL - Steinkjer FK
1. runde NM J16 Telenor Cup
Søndag 3. mars 2019 kl.15.00
Heimdal kunstgress (Heimdal)

De blåkledde fra Tillerbyens andre NM-kamp denne søndagen er i J16-klassen, en klasse Tiller er norgesmester i.

I år er det nemlig i all hovedsak '03- og '04-årgangen som skal representere blåtrøyene i den nasjonale turneringen, og de har startet på best mulig måte.

I kvalifiseringsrunden ble det en oppsiktsvekkende 12-0-seier over Skogn i Levanger, der Thale Hinsverk scorte utrolig nok halvparten av målene.

Reglement NM J16 - kjekt å vite:

- Kampen varer i to x 40 minutter
- Lagene har opptil sju innbyttere - fri bytter ut/inn
- Reglene for gule kort i denne årsklassen praktiseres også i NM (fem minutter karantene)
- Ved uavgjort etter full tid, spilles det to x 5 minutter ekstraomganger (ikke golden goal)
- Ved uavgjort etter ekstraomganger, avgjøres det på straffesparkkonkurranse; fem skudd hver, deretter en og en

11-0 i 2017

Gjestene fra nord i Trøndelag beseiret Flatås med en enkel 3-0-seier på hjemmebane i kvalifiseringsrunden, og den kommende kampen mot Tiller blir for øvrig Steinkjers andre J16-NM-kamp på like mange år.

Gultrøyene stilte ikke i fjorårets utgave, men det gjorde de i 2017. Da ble det imidlertid stopp mot nettopp Tiller, da byjentene vant hele 11-0 på bortebane. Dette var også starten på noe helt spesielt, som til slutt endte med et magisk norgesmesterskap.

Til årets oppgjør mot Steinkjer har '03- og '04-erne planer om å avansere nok en gang.