G19: Tiller 2 - 3 Egge

Postet av Marius L. Larsen den 25. Okt 2018

TOBB ARENA SØR (TILLER): Egge scoret seiersmålet på frispark fire minutter før full tid. Før det hadde Tiller hatt flust av sjanser til å avgjøre semifinalen i OBOS Cup.

Andreas Arukwe måtte finne seg i tre baklengsmål og ingen finale i OBOS-cup for denne gang.

Kampen var bare tre minutter gammel da en Egge-spiller fikk stå umarkert på 18-19 meter å dunke ballen i mål. Etter det var Tiller det klart beste laget, men laget klarte ikke å omsette de mange sjansene i scoring.

Etter 21 minutters spill, var Fredrik Meland Johnsen nær utligning. Han dro seg fri på høyrekanten og fikk skutt fra skrått hold. Ballen traff keeper i brysthøyde og gikk ut til corner. Hjemmelaget hadde mange gode angrep i denne perioden, men presisjonen ble ofte får dårlig i de avgjørende situasjonene. Alle målsjansene tatt i betraktning, var Tiller nesten nærmere 2-1 enn Egge var 2-0 på dette tidspunktet.

Tiller var farlige på cornere i denne kampen, og i det 27. minutt fikk laget endelig uttelling. Corneren fra Magnus Kristoffersen landet på bakerste stolpe, og Markus Sitouze Danielsen dyttet ballen i nettet. 1-1. Tre minutter senere gikk imidlertid Egge opp i ledelsen igjen. En kontring endte i innlegg fra høyre og en fantastisk heading fra bortelagets spiss. Utakbart for Tiller-keeper Lars Smemo.

Flere mål ble det ikke før pause, selv om Andreas Fredagsvik Tran nærmest hadde åpent mål like etter Egges scoring. Keeper var utspilt, men Trans avslutning traff dessverre en Egge-forsvarer. På tampen av omgangen satte Magnus Kristoffersen et frispark fra 20 meter like over.

Avgjorde rett før slutt

Etter en rotete start på andre omgang, var det bortelaget som fikk den første store sjansen. Egge var farlig på kontringer, og etter 55 minutter burde laget økt ledelsen. En Egge-spiller fikk ballen på blank goal, men heldigvis ble avslutningen for dårlig.

I det 63. minutt ble det endelig Tiller-scoring og utligning til 2-2. Nok en gang var det Magnus Kristoffersens corner som traff Markus Sitouze Danielsen, denne gang på hodet. Unge Danielsen ble tomålsscorer med en flott heading.

Etter Tillers utligning ble det en forholdsvis jevn kamp. Tiller hadde flere muligheter, men lyktes ikke i det avgjørende trekket. Også Egge var farlig frampå ved et par anledninger. Et kvarter før slutt var laget svært nær å gå opp i ledelsen, men Lars Smemo fikk avverget scoring med en fantastisk benparade.

Fire minutter før slutt fikk Egge frispark rett utenfor 16-meteren. Dessverre for hjemmelaget ble det nordtrøndersk jubel da frisparket slo inn i Smemos høyre hjørne. Med så kort tid igjen av kampen, klarte ikke Tiller å svare denne gangen. Dermed er det Egge som møter Ranheim 2 i årets finale i OBOS Cup.

G19: Tiller IL 2 (1) – 3 (2) Egge