G16: Tiller 3 - 2 Freidig

Postet av Marius L. Larsen den 23. Okt 2018

TOBB ARENA SØR (TILLER): Tiller er i finalen i OBOS-cup G16, men helt uten dramatikk var det absolutt ikke.

Denne gjengen er klar for finale på søndag.

Etter å ha bokstavelig talt ristet av seg de sluddfulle åpningsminuttene i høstkulda, startet Tiller en voldsom offensiv mot Freidigs mål.

I det 13. spilleminutt traff Daniel Folde Eggen stolpen på en retur fra keeper, og da Sadiki Reberaho skjøt like utenfor lengste kryss rett etterpå, var det bare et tidsspørsmål før det skulle bli jubel.

Etter 20 minutter stanget kaptein Markus Sitouze Danielsen inn 1-0 fra ti meter, men fem minutter senere utlignet Freidig etter at Tiller mistet ballen langt inne på egen halvdel.

Rett før pause hadde Tiller hele fem store målsjanser til å ta en ny ledelse, men utrolig nok sto det 1-1 i målprotokollen halvveis i oppgjøret.

Mikalsen ordnet ny ledelse

Andre omgang startet med et par store sjanser for Sondre Weiseth, men en god Freidig-keeper hindret at blåtrøyene scorte sitt andre.

Dog måtte gjestenes sisteskanse gi tapt da Thomas Mikalsen tuppet inn 2-1 fra kloss hold etter et hjørnespark i det 56. minutt.

Og Tiller var virkelig gode i det etter hvert så bitre høstværet på TOBB Arena Sør.

Det offensive spillet varmet samtlige i blått på tribunen, men til tross for flere gigantiske sjanser, klarte ikke de blåkledde å punktere kampen.

Reservekeeperen fikset vinnermålet (!)

Og da skjer det som av og til skjer - motstanderen utlignet. Freidig satte inn 2-2 seks minutter før slutt etter å ha kommet alene med keeper, og minuttene tikket mot ekstraomganger.

Men i det 78. minutt eksploderte TOBB Arena Sør i voldsom jubelrus. Reservekeeper og nå høyrekant Harald Dedichen fikk ballen etter et perfekt innlegg fra venstre, ladet høyreslegga fra 16 meter og hamret inn 3-2 til euforiske tilstander blant lamslåtte Tiller-spillere og -trenere.

Da jubelen hadde lagt seg, var derimot dramatikken ikke over.

Rett før overtiden fikk Freidig et frispark på 30 meter, og ballen ble lempet i feltet. En stuss fra kloss hold førte til at gjestene begynte å feire en 3-3-scoring, men Tiller slapp med skrekken ettersom det ble dømt offside.

Nå venter finale mot vinneren av Gimse og Åfjord søndag kl.15.00 i Abrahallen.

G16: Tiller IL 3 (1) - (1) 2 SPK Freidig
1-0 Markus Sitouze Danielsen 20'