Tiller 6 - 1 Sokna

Postet av Marius L. Larsen den 21. Aug 2018

TOBB ARENA SØR (TILLER): Kvinnelaget jobbet seg tilbake til vinnersporet mandag kveld.

Sandra Aardahl Gulstad (nr to fra høyre) scorte hattrick mot Sokna.

De blåkledde fra Tillerbyen hadde opplevd noe så sjeldent som tre strake tap i forskjellige sammenhenger den siste tiden. Først tapte de J19-finalen i Norway Cup, deretter gikk de på en lei smell borte mot Tynset (2-5) før de røyk ut av J19-NM for storesøster Trondheims-Ørn.

Men klørne var kvesset og beskyttelsesmasken var tatt av til oppgjøret mot Sokna - selv om det kanskje ikke så slik ut de første minuttene.

Gjestene fra sør i Trøndelag var aggressive til å begynne med, og de scorte også det første målet - helt til det ble avblåst for offside.

Kunne ha vært større ledelse

Men blåtrøyene våknet heldigvis like fort som regnet slo ned på kunstgresset.

Etter 13 minutter var Andrea Holm Aune servitør i Michelin-klassen da Sandra Aardahl Gulstad ble spilt alene gjennom, og godstoget var iskald i duellen med keeper og fikset 1-0.

Ikke mange minutter etterpå fikk Gulstad æren av å avslutte et herlig angrep til 2-0. Marita Olsen fant Mia Bjerkan i mellomrommet, som tok i bruk Husebytriksernes ABC og flikket elegant videre mellom forsvaret til bakromstruende Gulstad.

Tiller hadde enorme muligheter til å punktere kampen før pause. Gulstad var alltid et livlig uromoment for Sokna, men det var Celine Kleiven Vevles tverrliggertreff like før pause som tok pusten fra publikum.

Gjestene reduserte imidlertid til 1-2 da Tiller mistet ballen på vei framover på egen halvdel, og dermed var det en ikke helt ubetydelig andre omgang i vente.

Gulstad med hattrick - Vevle med dobbel

Tiller visste tydeligvis hvilke tidspunkt det var gunstig å score på.

Ikke lange tiden etter sidebytte hadde hjemmelaget økt ledelsen til 4-1 og på langt nær punktert oppgjøret i et nokså guffent sensommervær på TOBB Arena Sør.

Gulstad fikk først sitt svært fortjente hattrick etter rett og slett et praktangrep. Sara Bye-Andersen spilte fri Andrea Holm Aune i midten, som vendte spillet lekkert over på høyresiden til en fremadstormende Stine Holstad Vigtil. Sistnevnte fintet seg forbi forsvaret og la inn til Gulstad, som fra åtte meter chippet helt usannsynlig fortreffelig i en bue over keeper og i mål.

Deretter var det Ida Skauge Stiles sin tur. På et hjørnespark fra Kaisa Øien Aune var hun først på ballen som deretter føyk videre i feltet, og etter noe frem og tilbake hamret hun inn 4-1 i nettaket fra kloss hold.

Tiller kontrollerte det meste i andre omgang, og Sokna var ikke innom så altfor ofte på de berømte visittene. Men de siste scoringene kom ikke før helt på tampen.

Vevle ble tomålsscorer da hun først styrte inn 5-1 fra kloss hold på et flott innlegg fra Victoria Berge, før de to kombinerte nok en gang i gjestenes 16-meter, der Berges skudd ble først reddet av keeper før Vevle plukket opp returen og fastsatte sluttresultatet til 6-1.

Neste seriekamp i 3. divisjon er mot Strindheim mandag 27. august kl.20.00 på TOBB Arena Sør.