Gimse 0 - 3 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 13. Aug 2019

BREKKÅSEN STADION (GIMSE): Et forløsende kvarter i andre omgang sørget for en stilren og fortjent 3-0-seier for kvinnelaget mandag kveld.

Andrea Holm Aune jubler for sin reprisescoring på 3-0 med Marie Methi og Ida Skauge Stiles.

De blåkledde fra Tillerbyen åpnet med en offensiv moral på en søkkvåt kunstgressbane på Brekkåsen, men det var hjemmelaget som sto for kampens første sjanse i høstens åpningskamp. En kontring endte med et skudd fra skrått hold, men Tiller-keeper Tuva Tvervåg hadde god kontroll på forsøket.

Etter dette hadde Sara Bye-Andersen sedvanlig god kontroll på Gimes hurtige angriper.

Det var nå bare Tiller det handlet om mot et lavtliggende Gimse-lag.

Selv om blåtrøyene til tider slet med å håndtere et svært vanskelig underlag med flere dammer, skapte de noen gode sjanser.

Thale Hinsverk dro seg forbi backen og kom veldig skrått alene mot keeper, men istedenfor å sentre førtifem grader ut, skjøt hun midt på Gimses sisteskanse.

Ellers hadde kaptein Andrea Holm Aune et godt langskudd som keeper reddet, før Kaisa Øien Aunes frispark gikk like utenfor lengste stolpe.

Dobbel suser fra kapteinen

Og da det manglet det lille ekstra i første omgang, smalt det tidlig i den andre - bokstavelig talt.

Holm Aune mottok ballen på rundt 30 meter, tok den med seg et par meter fremover og hamret høyreslegga til før kula føyk i lengste vinkel til 1-0 og ellevill jubel blant den blå horde på Brekkåsen.

Fem minutter senere var ledelsen doblet. Et noe heldig hjørnespark slått av Celine Kleiven Vevle ble allikevel kriget inn i feltet igjen av Emma von Düring, der Hinsverk kranglet ballen i mål fra kloss hold.

Og om ikke det var nok, ble kampen nærmest punktert i det 64. spilleminutt. Nok en gang var det Holm Aune som dro seg fremover og ladet skuddfoten - kontant i nettmaskene på lignende vis som den første scoringen - og dermed 3-0!

Tiller gjorde flere bytter utover i andre omgang, og det så ut som om laget klarte å fortsette med sin vante entusiasme. De kjørte på fremover med flere gode angrep, deriblant godt anført av en svært livlig Louisa Stuedahl og en ytterst ivrig Marie Optun, men måltavla sa stopp på 3-0.

Dermed har Tiller fått en pangstart på den lange høstsesongen med tre poeng og ingen baklengsmål.